Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Maj 2006 Posty: 250 Skąd: Szczecin/
Wysłany: 2008-02-16, 15:03
Mietek2141 napisał/a:
Hmmm widzę strasznie dużo niewiadomych w twojej transakcji z tą firmą. Miejmy nadzieję że nie będzie więcej niespodzianek.
Witam Serdecznie
Przepraszamy za błędne sformułowanie. Oczywiście folia nie jest sklejana. Jest to płachta. Jednak nie jest możliwe zrealizowanie 81 metrów, gdyż według ustaleń producenta szerokość płachty musi mieć parzystą ilość metrów. W związku z tym mozwlia do zrealizowania jest płachta 80 m2.
Facet po prostu zle mi napisał, wyglada ze wszystko, oki
Pomógł: 5 razy Dołączył: 16 Mar 2007 Posty: 236 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-10, 08:26
Kurcze, plany zrobienia w tym roku "porządnie" oczka chyba niestety z braku kasy wezmą w łeb. Nie wydolę na porządną folię.
Jak myślicie, złożona potrójnie folia budowlana jest w stanie wytrzymać 2-3 sezony. Muszę koniecznie coś zrobić z tym swoim "dołem" a 60-80PLN na taką folię jeszcze jakoś uda mi się wysupłać w domowym budżecie
_________________ Pozdrowienia dla wszystkich oczkomaniaków
Marcin
Kurcze, plany zrobienia w tym roku "porządnie" oczka chyba niestety z braku kasy wezmą w łeb. Nie wydolę na porządną folię.
Jak myślicie, złożona potrójnie folia budowlana jest w stanie wytrzymać 2-3 sezony. Muszę koniecznie coś zrobić z tym swoim "dołem" a 60-80PLN na taką folię jeszcze jakoś uda mi się wysupłać w domowym budżecie
Jeżeli musisz wymieniac,a brak kasy,to napewno kilka latek wytrzyma.Są ludzie na forum co mają folie budowlaną i nawet sobie chwalą.Moje pierwsze oczko też było z budowlanki i parę lat do przebudowy wytrzymało.
Ja też miałam swoje pierwsze oczko z folii budowlanej. Sprawowało się świetnie przez 2 lata do czasu jak kupiłam sobie psa. Niestety folia nie wytrzymała ostrych pazurów i zmuszona byłam zrobic oczko z siatkobetonu. Ale według mnie budowlanka też może byc i kilka sezonów wytrzyma.
Wysłany: 2008-03-10, 15:27
Dzięki, no i chyba niestety skończy się w tym sezonie na budowlance
Mam zamiar dać pod nią geowłókninę- znacie jej przybliżony koszt i w jakich występuje opakowaniach?
Jak rozkuję boki mojej obecnej betonowej dziury i dorobię półki to powinien mi wyjść wykop do którego będę potrzebował folię i geowłókninę o wymiarach 8m*6m max. 9m*7m.
Marcin
Wiecie co taka mała sprawa.
Wszyscy piszemy o geowłokninie, ale czy my faktycznie o niej mówimy
Mój ojciec jest projektantem jakis tam urzadzen sanitarnych i przylaczen kanalizacyjnych, ostatnio odwiedzilem go w biurze, a ze musial jechac na budowe po cos zabralem sie z nim, a raczej ja jego. Ludzie pod rury nosili po 2-3 takie ogromne bialye plachty zapytalem co to - na co uzyskalem odpowidz geowłoknina
Tak wiec ta o której mówimy to nie jest czasami agrowłoknina
_________________ pozdrawiam Mateusz Malum nullum est sine aliquo bono
Ludzie pod rury nosili po 2-3 takie ogromne bialye plachty zapytalem co to - na co uzyskalem odpowidz geowłoknina
Tak wiec ta o której mówimy to nie jest czasami agrowłoknina
są różne geowłókniny i na pewno o to chodzi - agrowłókniny jak nazwa wskazuje chronią przed wiatrem i stosuje się je np. do osłony roślin przed przymrozkami - w ziemi by sie rozłożyły
a wracając do tematu, a by folia budowlana wytrzymała dłużej trzeba osłonic wszystkie miejsca gdzie folia jest wystawiona na promieniowanie uv (słoneczne) - to właśnie tu siada najszybciej i się kruszy - wystarczy najtańsza czarna włóknina ogrodnicza czy dowolny materiał nie przepuszczający słońca. Wybierając folie bierz jak najgrubszą.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Agrowłóknina jest do przykrywania,czy jak kto woli chronienia roslin przed przymrozkami,przed nadmiernym słońcem itp.,czyli jest na rośliny.Geowłóknine stosuje się pod ziemią,kamieniami itp.,głównie ma zapobiegac przedostawaniu się roślin na powierzchnie,a przepuszczac wodę.
Wysłany: 2008-03-10, 19:07
AurorA napisał/a:
a by folia budowlana wytrzymała dłużej trzeba osłonic wszystkie miejsca gdzie folia jest wystawiona na promieniowanie uv (słoneczne) - to właśnie tu siada najszybciej i się kruszy - wystarczy najtańsza czarna włóknina ogrodnicza czy dowolny materiał nie przepuszczający słońca
Arek, jeśli dobrze kombinuję to proponujesz folię powiedzmy od półki (będę miał tylko jedną na 20-30cm jeszcze nie wiem) w górę przysłonić dodatkowo taką geowłókniną?
Marcin
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum