Pomógł: 69 razy Dołączył: 17 Sie 2006 Posty: 1931 Skąd: opolskie
Wysłany: 2010-05-17, 20:17
aga_zg napisał/a:
fontanna juz wyłączona bo chodzi już filtr roslinki zasadzone ale mimo że niby było ich tak duzo to mam wrażenie że nic nie widać i tu moje pytanie dosadzać ,kupować czy poczekać na ciepłe dni ,jak się rozrosną(jesli wogóle) ,bo mam wrażenie że niektóre zaczynają mi już chyba gnić i nie wiem czy przez to ze zimno czy co? posadziłam je w skarpetkach z dodatkiem kamyczków i gliny.
Rośliny potrzebują trochę czasu aby się zaaklimatyzować i rozrosnąć Aby mieć czystą wodę to trzeba poczekać -- rośliny+rónowaga biologiczna =czysta woda
_________________ pozdrawiam Darek
Ryzyko zwiększa przyjemność......żyje się tylko raz
Wysłany: 2010-05-19, 18:10
no i kurna od wczoraj nie mogę się doliczyć ok 10 szt karasi..... faktem jest ze przez ostatnie parę dni nie właczałam jak ja to mówię"anty kota" no i chyba jedna jakies wredne małpy zwane kotami mi wlazły i wyłapały..........mendy społeczne cholipka
Pomógł: 55 razy Dołączył: 17 Lut 2009 Posty: 1403 Skąd: Radom
Wysłany: 2010-05-20, 10:46
Ja się nie mogę doliczyć 8... w sobotę były a w poniedziałek już ich nie widziałem. Znając je to pewnie się pochowały pod i pomiędzy doniczkami na dnie, bo im samce nie dawały spokoju.Koty raczej wykluczam bo w deszczu nie wyściubiały nawet nosów ze swojej kanciapki
Wysłany: 2010-06-16, 19:58
no to się dalej pochwalę tym co jest juz aktualnie jest na tym zdięciu w górnej częsci po stronie prawej widać dzban z którego na kaskadę leci woda a ponizej po prawej stronie z wazonu leci woda już przefiltrowana tak więc z dwóch części jednoczesnie leci natleniona woda
to zdięcie pokazuje w całej okazałości wszystkie roslinki obsadzone wokół oczka ( a tak poza tym czy może mi ktoś powiedzieć ta roslina o duzych liściach po prawej stronie co to jest?? bo mąz przytaszczył to z naturalnego oczka)
tu widać ja woda z kaskady i z filtra wpada do oczka
Piękne oczko i wszystko wokoło mam pytanie odnośnie skalniaka, te roslinki są sadzone na włókninie ? czy po prostu w ziemi i tylko kamieniem są przysypane ? Fajny patent z tym dzbankiem
Wysłany: 2010-06-20, 13:54
nie zarasta trawa bo codziennie malutkie chwasty wybieram a co do karasi to niestety jak było na początku ok 29 to potem juz ok 23 i tak zostało ale w miedzy czasie dokupiłam złotą rybkę , srebrnąi i dziś nawet niebieskiego karasia oraz 5 orf i 2 teleskopy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum