Pomogła: 85 razy Dołączyła: 04 Lip 2009 Posty: 2044 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-11, 11:49
Strumień zrobiony, więc go obsadzaj i wykańczaj. Jestem bardzo ciekawa efektu
Już Ci napisałam, że możliwości masz ogromne i wydaje mi się, że zrobisz to naprawdę z głową
kaczeńce,czermień,bobrek.jest dużo roślin rosnących na tej głębokości.musisz sobie rozplanować.np.wysokie rośliny posadz bardziej z tyłu.niskie z przodu.niektóre lubia słońce,z koleji są takie co wolą cień np.czermień
U mnie kiepsko z czasem na prace przy oczku (czas egzaminów na studiach).
Jedynie co to mogę teraz pisać na forum w przerwach w nauce:P
Poza tym nie mam jeszcze pompy, która mnie interesuje (brak produktu w sklepie internetowym ), ani zrobionego filtra (konsultuję jego konstrukcję w innym dziale). Póki co rośliny przytargane z stawu przebywają w wiadrach w cieniu
Vanka dzięki za wsparcie i wiarę w moje siły:)
Wczoraj dosadziłem trochę roślin z wiader: kilka babek wodnych, sitowie i pałkę szerokolistną. Było tego zaledwie po kilka sztuk, ale zawsze to jakiś postęp.
Przechodząc obok zoologicznego kupiłem nowych mieszkańców do oczka - 2 złote liny.
Rozplanowujac swoje oczko na rok 2011 postanowiłem zajrzeć do mojego dawno przeze mnie nie odwiedzanego tematu a tu zdziwko
Tak byłem pochłoniętymi innymi sprawami, że zapomniałem zdać tutaj raportu z moich letnich prac przy oczku. Na dzień 1 września 2010 oczko wyglądało tak:
Roślinki trochę podrosły i zrobily swoje
Na wiosnę planuję oczyścić cale oczko z igieł sosnowych które zalegają na dnie. Niestety konieczna jest wymiana calej wody. Obecnie jest w oczku okolo 40 dorodnych karasi, ze 100 sztuk ich narybku i 2 liny. Karasi zamierzam oddać w dobre ręce a w ich miejsce wpuścić kilka koi i moze jakies orfy
Przy okazji zainstaluję filtr glebowo korzeniowy połączony z filtrem "beczkowym".
Mam nadzieję, że wszystkie te pomysły zrealizuję
Trzymajcie kciuki
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2011-01-30, 14:20
Też zapomniałam jak Twoje oczko wygląda
Całkiem ładnie ! Latem widoczną tu folię przykrywają trochę rośliny ?
Jeśli nie , to chyba też nad tym popracujesz ?
Trzymam zatem kciuki za realizację wszystkich planów:)
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Wszystko jest na bardzo wstępnym etapie. Sadzeniem roślin wokół oczka zajmę się na samym końcu. Pierwszym wiosennym zadaniem będzie odrybianie oczka,wymiana wody + instalacja filtra by wymiana wody nie poszła na marne, a na resztę przyjdzie pora później.
Dzięki za opinie
Jak wszystko sie rozrośnie będzie super oczko z reszta juz jest super Zasadz sobie na wiosne na siatce z tyłu oczka winobluszcza pieciolistkowego szybko zarośnie ogrodzenie i stworzy ładne zielone a jesienią czerwone tło dla oczka co doda mu uroku No a teraz zostaje czekac do wiosny
Dzięki za ciekawe pomysły. Jesienią wzdłuż płota sąsiada zasadziłem cały rząd tuji smaragd by w przyszłości zasłonić jego zabudowania. Nie wrzucałem fotek gdyż jesienią fotki byłyby bardzo bure Nie mogę się już doczekać wiosny i aż mnie korci do sadzenia nowych roślin
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum