Wysłany: 2010-06-10, 09:55 LUDWIGIA PEPLOIDES
Witam!!! Chcialbym zapytac o rosline, LUDWIGIA PEPLOIDES. Na weekend zakupuje roslinki i w pakiecie mam wlasnie ta roslinke. Niestety nie moge znalezc zadnej informacji na jej temat. Wszystkie opisy sa po angielsku, ktorego niestety nieznaju! Czy ktos zna ta roslinke, chcialbym sie dowiedziec kilku rzeczy o uprawie, nie wiem jak na razie nic. Na zdjeciach wyglada ciekawie, widac, ze jest bardzo ekspansywna.
Co Wy na to??? Czy warto to kupic Waszym zdaniem???
Pomogła: 85 razy Dołączyła: 04 Lip 2009 Posty: 2044 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-10, 10:55
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ludwigia
niezbyt dużo informacji na temat tego gatunku.
Faktycznie dużo po angielsku, ale aż tak języka nie znam - może Aurora, albo Mariusz coś wiedzą na ten temat.
Wysłany: 2010-06-10, 11:25
Vanka, widzialem ten opis na Wiki, za duzo z tego wywnioskowac niestety nie mozna. Pytam o ta rosline, poniewaz widzac na zdjeciach jaka jest ekspansywna, nie chcialbym, obudzic sie ktoregos dnia z zarosnietym oczkiem i calym ogrodkiem.
Wysłany: 2010-06-10, 22:30
Dzieki AurorA, i tak nie mam zbytniego wyboru, poniewaz roslinka jest w pakiecie. Zasadzimy i zobaczymy co z tego wyniknie. Zasadze w koszu, to moze nie ucieknie.
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum