Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Mar 2009 Posty: 193 Skąd: Kraków/Brzezie
Wysłany: 2010-03-22, 16:38
A w czym Ci przeszkadzają te żaby? nawet jeśli je wyłowisz i przesiedlisz nad jakiś staw to przyjdą następne :p Poza tym nie będziesz miał problemów z komarami i jeśli złożą skrzek to żarcie dla rybek za darmo.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Mar 2009 Posty: 193 Skąd: Kraków/Brzezie
Wysłany: 2010-03-22, 17:49
Żaby z tego co mi wiadomo nie ale gorzej z rybami bo jak są głodne to lubią ryć w mule i innych osadach na dnie oczka. Ja dzisiaj podczas prac pielęgnacyjnych w oczku poruszyłem trochę osadów to tak się zakotłowały że musiałem im sypnąć trochę żarcia
Dzisiaj wpuściłem do oczka żółwia czerwonolicego, ale jak mnie widzi to ucieka nie wiem dla czego , wkrótce dołączy do niego samiczka. W oczku zostały posadzone roślinki od Aurory, ogrodziłem je dokładnie i kupiłem 4 karasie i 2 karpie koi, niestety jeden mi już padł. Od początku był jakis taki podejżany, oby tylko jakiejs choroby nie sprowadził. Oczko wygląda jak na zdjęciach, ryb nie widać bo woda brudna po ostatnich ulewnych deszczach (Wisła wylała )....
nie wiem czy to dobry pomysł trzymac w oczku zółwie z rybami.masz trochę mało roślin.myśle że i tak żólwie będą ci je niszczyć.na karpie koi oczko stanowczo za małe
Panowie, jest wiosna, nie wiem jak wyglądają wasze oczka po zimie.... Jeszcze dochodzi do tego temp. 8-10 C i jak się rośliny mają rozrastać. Przez ostatnie 2 tyg słońca nie widziałem. Lilia jakby stanęła w miejscu. Jak na razie ryby nie wchodzą w bliskie spotkania z żółwiem. Zobaczymy jak się sprawy potoczą.
Jeśli żółw będzie zjadał mi rybki to kupie mu coś większego z którym sobie nie poradzi (np. pstrąga)
Ostatnio przywiozłem od rodzinki trochę roslinek do posadzenia, posadziłem je, wszystko ładnie, pięknie, ale długo sie nie nacieszyłem. Duże, głupie bydle, zwane potocznie krową, zjadło mi prawie wszystko. Nawet Pistję skubnęło, na dodatek, kamienie powpadały do wody, i dziurawa folia. Teraz staram się to doprowadzic do jako takiego wyglądu. Całe szczęście że nie wpadła do oczka...:). Teraz znowu świeci pustkami. Brak już sił!Pozdrawiam
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum