Dziękuję Nie spodziwałam się takich komentarzy miło czytać takie slowa
melek Dzięki mam posadzone 2 Jak narazie starczy a i tak na 3 lilię miejsca nie ma
Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-05-02, 18:45 ]
Dzisiaj dowieźliśmy trochę kamieni myślałam że starczy a tu znowusz malo hihi, no i żabkę ustawiliśmy żeby przynasiła szczeście
Nawet jak będzie pryskać na liście to jej nie zabije ale mogą pojawić się plamki jak po przypalaniu szkłem powiększającym. Gdyby miało to wpływ na wzrost to w zeszłym sezonie sam bym chętnie taką metodę zastosował, żeby mi nie zarosła całego oczka. Ucierpi głownie estetyka liści i ew. zwiększy się podatność porażonych liści na choroby.
Dzisiaj zajechaliśmy... i już było tylko 5 ,a pod koniec dnia mąż widział jak jeden włazi w zagięcie folii, chciał podnieśc folie ale już nie wypłynoł.... znikł No i zostały tylko 4.... zobaczymy jutro może się znajdzie?
Niewiem, czy to normalne, ale cały czas moje rybki siedzą za koszem i wcale nie pływają,może woda za zimna ma tylko 13-14 stopni a w sklepie pewnie wiecej było, stopniowo przyzwyczajałam je do wody w oczku trwało to ok 5 godz.....
Pomógł: 55 razy Dołączył: 17 Lut 2009 Posty: 1403 Skąd: Radom
Wysłany: 2010-05-12, 06:48
monika160607 napisał/a:
Niewiem, czy to normalne, ale cały czas moje rybki siedzą za koszem i wcale nie pływają,
Raczej normalne, u mnie było to samo. Jedne się chowały pod koszami, inne siedziały przy pompie na dnie... Po 2-3 dniach się aklimatyzowały i hulały po całym oku
monika160607napisała/a:Niewiem, czy to normalne, ale cały czas moje rybki siedzą za koszem i wcale nie pływają,może woda za zimna ma tylko 13-14 stopni a w sklepie pewnie wiecej było, stopniowo przyzwyczajałam je do wody w oczku trwało to ok 5 godz.....
------------------------------------------------------------------------------------------------
Monika, to jest normalne ,rybki muszą się oswoić z nową wodą
i akwenem .Cierpliwości jeszcze będą ci jadły z ręki
poz.Leszek
------------------
Prace nad oczkiem zakończone narazie trzeba czekać, aż roślinki się rozrosną .
Rybki nadal się chowają
w oczku posadzone są roślinki:
-3x lilia w tym jedna"Holandia"dwie pozostałe niewiem jakie
-Tatarak zwyczajny
-Pałka wąskolistna
-Oczeret tabernamomtana'Zebrinus"
-Pontaderia sercolistna niebieska
-Przęstka pospolita
-Wywłócznik wodny
-Czermień błotna
-Hiacynt wodny
-Jaskier wielkokwiatowy
-Kosaciec syberyjski 'Perry's Blue'
-Kaczeniec
-Kosaciec żółty pstrolistny
-Osoka aloesowata
-Strzałka szerokolistna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum