Witam. Jestem nowy na forum i widziałem, że mało jest osób w moim wieku bo mam jak na razie 14 i oczko robiłem ze swoim tatą. Tak było w roku 2009 , zdjęcie w nocy.
Tak jest w tym roku, nie jest to głębokie oczko bo ziemia zanieczyszczona małymi kamieniami.
Z roślinek mam na razie tatarak znaleziony na łące na podmokłych terenach i zamierzam mieć lilie. Rybek raczej nie będę miał bo za płytkie. Ma, jak dobrze pamiętam ponad pół metra głębokości więc bardzo mało.
Przy okazji, że mam już założony temat to spytam się o lilie. Chodzi o to czy lilie muszą być na konkretnej głębokości czy głębokość nie ma znaczenia??
Pomógł: 55 razy Dołączył: 17 Lut 2009 Posty: 1403 Skąd: Radom
Wysłany: 2010-05-02, 10:54
Ma znaczenie. Są odmiany miniaturowe rosnące na 20-30cm (np. Aurora, Pygmea) i są rosnące na 1 metrze i głębiej (np Attraction). Info o głębokościach masz zarówno w sklepie u Arka jak i na portalu oczkowodne.net.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lut 2010 Posty: 346 Skąd: łazy koło W-wy
Wysłany: 2010-05-02, 17:19
Ładnie to wygląda jeszcze przydało by się trochę roślin i np. 2-3 karasie z lilii polecam Aurorę ma ładne kwiaty. Co to są te kuleczki na kamieniach w strumieniu
_________________ akwarium 275l 30l 20l
oczko 21 tys. litrów
Dzięki za miłe słowa Te kuleczki na kamieniach w strumieniu to żwirek z brzegu.
Wpadł na większe kamienie kiedy wysypywałem całe dno strumienia. Chyba, raczej, na pewno nie będzie płynąć bo tam gdzie jest oczko to nie mam dostępu do prądu, ale jakoś da się radę. Strumień nawet jak nie płynie fajnie wygląda. Co do ryb to jeszcze się nie zdecydowałem bo będzie problem z przezimowaniem. A tu fotka stałych bywalców na kwietniku przy oczku:
Tu jeszcze dwie fotki żaby która wpadła do mnie już po trzech dniach od zalania:
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 229 Skąd: Biłgoraj
Wysłany: 2010-05-02, 17:56
Narazie to strasznie surowo (martwa natura)Ale posadzisz jeszcze jakieś rośliny i wpuścisz rybki i będzie super.Oczko wodne bez ryb, to tak jak jazda samochodem bez paliwa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum