Te co zimowałem w piwnicy już ładnie się ukorzeniły i rosną a te w oczku wyglądają na żywe, ale jeszcze nie rosną. Poczekajmy jeszcze trochę aby mieć 100% pewności- na strzałki na zewnątrz jeszcze ciut za wcześnie, choć co ciekawe strzałka olbrzymia zimowana w lodzie już mi pięknie wypuszcza kiełki na powierzchni. Też się o nią lekko obawiałem bo to 1 jej zima, ale widać że jest nie do zdarcia, wystartowała szybciej niż nasze rodzime.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Ok dziś się poświęciłem i zanurzyłem łapy do tej lodowatej wody by sprawdzić.
Wszystkie strzałki Benni przezimowały . Te które miałem na 20-30 cm już mają ładne kiełki, te które zimowałem na głębokości 2-3 cm zaczynają stratować. Korzeni jeszcze brak ale już rosną. Myślę że można oficjalnie stwierdzić ze zimuje bezproblemowo a zima by ła nielicha.
Ok dziś się poświęciłem i zanurzyłem łapy do tej lodowatej wody by sprawdzić.
Wszystkie strzałki Benni przezimowały . Te które miałem na 20-30 cm już mają ładne kiełki, te które zimowałem na głębokości 2-3 cm zaczynają stratować. Korzeni jeszcze brak ale już rosną. Myślę że można oficjalnie stwierdzić ze zimuje bezproblemowo a zima by ła nielicha.
dzięki Arek w takim razie nie ma obawy,jak przetrwały tą zimę to inne też przetrwają
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum