Często tu na forum padają słowa krytyki na temat " różańca" wokół oczka a rzadko jakieś konkretne podpowiedzi jak w konkretym przypadku poprawić krytykowany fragment.
Oczywiście jest to kwestia gustu , i nie ma żadnych technicznych przeciwwskazań ,najważniejsze żeby Tobie się podobało Ja bym dał od razu sam żwir, może darń, a jak już kamienie to raczej płaskie lub kostkę granitową , ale jeszcze raz mówię, Tobie się musi podobać a nie mnie i nie mówiłem że jest brzydko tylko że zrobiłbym inaczej
Ps. Może dlatego że sam mam otoczaki to mi zbrzydły
_________________ Pozdrawiam Jarek
Moderator to też człowiek,więc nie utrudniaj mu życia OCZKO WODNE JARKA G OGRÓD JARKA
Od strony kaskady tak to nie razi, ale od frontu dałbym płaskie kamienie. Sam tez mam w kółko z otoczaków- podobnie jak Ty.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Bajbas [Usunięty]
Wysłany: 2010-03-29, 18:54
Cześć,
otoczaki ciężko wyglądają, ale moim zdaniem jak otoczaki to już nic innego. Za dużo różnych kamieni to też niedobrze. Oko i ogród musi mieć jakiś styl. Co do jednego chyba się wszyscy zgadzają, że monotonia razi. Więc trochę twórczego nieładu, przełamanie widoku przez zróżnicowane nasadzenia pod względem pokroju, koloru itd. A za rok łopata w dłoń i trochę poprzesadzasz i będzie dobrze Bajbas
PS. ja tam akurat nie najeżdżam tak na otoczaki, choć u mnie nie ma ani jednego
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 289 Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2010-03-29, 22:37 Nowe oczko z siatkobetonu
Benteler napisał/a:
Piotr, napisz co ty o tym sądzisz. Wkońcu to twoje oczko.
Broń swego bo będziesz przerabiał
Paweł nie będę bronił ani komentował mi też do końca chyba się nie podoba ale miałem pod ręką i wykorzystałem może trochę za wysoko - chciałem odgrodzić kontakt wody z oczka z wodą opadową z gruntu i to mój największy błąd bo trochę za wysoko poszedłem .
A tak na pocieszenie Paweł policz ile osób na Forum ma właśnie tak wykończone oczko to znajdziesz odpowiedź na to pytanie Otoczki albo ..........................................
podrawiam
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 289 Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2011-05-24, 21:29
Ten rowerzysta to kawałek węża od filtra , służy mi prowizorycznie do oddzielenia roślin pływających typu pistia od zasięgu skimera który wszystko wciąga , więc po wrzuceniu za chwilę wszystkie roślinki są wyłowione przez skimer - tak dla porządku , żeby skończyć te głupie domysły
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum