A co z roślinami na zimę? Wolę nie ryzykować pozostawiając je w oczku. Czesto w zimę tylko ok. 20 cm zamarza woda, ale po tej zimie zamarzła prawie cała i nie wiem co zrobić z roślinami.Mogę trzumać je w piwnicy, ale będzie ich chyba trochę za dużo jak na wanienkę. I czy rośliny które były na dolnej półce(były w większości pod wodą np. lilia) muszą miec tą samą głębokość czy mogą mieć płycej? Czy ryby wytrzymają zimę w piwnicy?Jak są mrozy ok -20 to tam jest ok. od -5 do +5 ale nie wiem jak to będzie.
W zasadzie tylko lilie wodne nie mogą przemarzać, ale na głębokości 70 cm im to nie grozi.
Reszta zimuje w lodzie.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Może to dziwne, ale czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak działa napowietrzacz? Do czego są te kamienie napowietrzające i czy trzeba je kupować? Jakoś nie mogę tego pojąć...
tylko zapomniałam zaznaczyć, że pomiędzy dwoma niebieskimi będzie kaskada.
a co to ma do rzeczy. zrób jak ci radzi Jarek inaczej folii nie ułożysz.
za bardzo namieszałaś z tymi półkami.
Ja bym 120 zostawił tylko od zielonego do niebieskiego a dalej dałbym zielony.- tak będzie łatwiej. A lilie raczej na środek.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
dużo zmieniło się w ciągu tego tygodnia. Za długo by tłumaczyć więc tak: oczko zostanie zlikwidowane. Za to powstanie nowe, mniejsze o wym. 1x2x0,5. Jak tylko roboty zaczną być wykonywane w tym kierunku zacznę wklejać zdjęcia i opisywać wszystko. Na razie pogoda za oknem nie zapowiada wiosny...
Mam pytanie w lato planuję na działce wykopać stawek na terenie podmokłym i raczej torfowym w kształcie nerki o powierzchni 240m2 i głębokości około 2,5m może ktoś podpowie ile i jakie wymiary półek powinny się w nim znajdować półki planuję wykończyć faszyną. Czerwony kwadrat na zdjeciach to planowana altana.
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum