może gdyby siatka była oddalona dalej od oczka,mniej raziła by w oczy.Myśle że jak oczko zarośnie roślinami,będzie OK...a może ktoś ma jakiś pomysł jak moża to zrobić aby siatka była mniej widoczna..pozdrawiam
Pomogła: 85 razy Dołączyła: 04 Lip 2009 Posty: 2044 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-10-29, 20:11
Większa odległość zdecydowanie pozytywnie wpłynęła by na wygląd, ale jeśli nie możesz..
posadź przy siatce np bluszcz.
chyba, że chodzi Ci o siatke na liście - to na to nie mam pomysłu niestety
Pomógł: 6 razy Dołączył: 31 Maj 2006 Posty: 1329 Skąd: Tychy p.Moszna 2014
Wysłany: 2009-10-30, 08:45
witam serdecznie.
Fajne oczko i płotek się też przydaje.
Jakoś ostatnio temat siatek jest na topie
Ja stosuje cieniującą, ma mniejsze oczka i liście się nie przeciskają.
Co do płotka, to jak są możliwośc,i to przestawiłbym go troszkę dalej od oczka (około 1m), nie trzeba by takiej gimnastyki uprawiać
_________________ ...........\\\ ///
.........( @ @ )
--oOOo-(_)-oOOo----->
A multis animalibus decore vincimur
pozdrawiam Castleman
witam Niestety , nie ma możliwości przesunięcia ogrodzenia, gdyby to było wykonalne i zaakceptowałaby to rodzina to kto wie ;)Pozatym wtedy nie tylko bym ogrodzenie przesunoł ale i powiększył stawik Ale działka tylko moja nie jest.
Odnośnie wielkości oczek siatki to fakt lepsze by były mniejsze Ale i tak nie jest źle. pozdrawiam.
Witam wrzucam zdjęcia oczka robione dziś.Jak widać , oczko już w pełni przygotowane do zimy, siatka ochronna zdjęta, wycięte rośliny- zostaje tylko to co nie zgniło całkiem.Woda czysta, przejrzystość sięga około 130 cm W domu czeka tylko jeszcze pompa napowietrzająca do zainstalowania niedługo
_________________ oczko wodne ponad 6m3
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez JAREK G 2009-11-26, 18:23, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2009-11-26, 18:56
dobre miejsce na hodowlę fok
ładnie ogrodzone
skontaktuj się z ekoterorystami WWF (http://foka.wwf.pl/) i ogrodem zoologicznym w Helu, prowadzonym przez "prof" Skóra
Kamil nie wiem czy nie lepiej byłoby jakbyś przełożył wężyki dalej od brzegu,napowietrzana byłaby większa część wody,a nie tylko przy samym brzegu.
Tyle ,ze przy samym brzegu mam głębie Tam gdzie jest przerębla głebokosć przekracza 130 cm.Ale ogólnie to masz racje i chciałem dać te wężyki na środek strefy głebokiej , jak lód zejdzie bardziej to coś pokombinuje.
_________________ oczko wodne ponad 6m3
pozdrawiam
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum