Pomógł: 69 razy Dołączył: 17 Sie 2006 Posty: 1931 Skąd: opolskie
Wysłany: 2008-07-07, 06:48
luce1 napisał/a:
dostałem też namiary gdzie mogę znaleść lilie wodne
Lilie sa pod ścisłą ochroną , nie bierz ich z naturalnego środowiska.Jeśli u Arka nie ma w ofercie to poszukaj w Hydroflorze http://www.rosliny-wodne.pl/30cm.html
_________________ pozdrawiam Darek
Ryzyko zwiększa przyjemność......żyje się tylko raz
AD gadzetów - mi zawsze podobały sie bajakowe ogrody w przyziemnym słowa znaczeniu (jak z bajki - mini siwat) własnie wiatraki, koła młyńskie, itp itd. Super mi sie to podoba - taki mały swiat - obowiązkowo do tego krasnale - mogły by byc te z reklamy ( smierdzi smierdzi smierdzi )
Moze jest to spowodowane tym ze duzo czasu spedzilem w niemczech - gdzie takie bajery to chleb powszedni, a działka/ogród bez krasnala to jak zolnierz bez karabinu. No i moge potwierdzic słowa hepika - o tym miejscu pod karpaczem - czlowiek mieszka niedaleko a kurde nie wie ze ma takie atrakcje prawie pod nosem
_________________ pozdrawiam Mateusz Malum nullum est sine aliquo bono
Mam 20-sto miesięczną córeczkę i właściwie dla niej to wszystko robię. Chętnie przebywa przy oczku i patrzy jak pływają rybki.... poza tym w mojej rodzinie jest bardzo dużo dzieci i często przychodzą oglądać oczko. Coś jest w tym bajkowym świecie, że tak przyciąga. Niektórym nie podobają się takie ogrody, ale przecież każdy ma inne gusta
"Trampolinę" zlikwidowałem bo jednak nie pasowała...
bez obaw... właśnie dlatego jest tam ten płotek. Co prawda jest niski i tandetny, ale dzieciaki wiedzą, że wychodzenie za niego jest zabronione. Oczywiście zawsze ktoś dorosły jest tam z nimi
Pisz normalną czcionką
Ostatnio zmieniony przez JAREK G 2008-07-11, 21:30, w całości zmieniany 1 raz
Mam 20-sto miesięczną córeczkę i właściwie dla niej to wszystko robię. Chętnie przebywa przy oczku i patrzy jak pływają rybki.... poza tym w mojej rodzinie jest bardzo dużo dzieci i często przychodzą oglądać oczko. Coś jest w tym bajkowym świecie, że tak przyciąga.
przy moim oczku też dzieci przebywają bardzo chętnie a gadżetów brak
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Gratuluje tak pieknego oczka i wiatraczek uroczy sam taki planuje kiedys zrobic lub kupic ale naprawde uroczo pozdrawiam
od zeszłego roku moje oczko sporo się zmieniło- w szczególności pojawiły się rośliny w oczku, na które wszyscy forumowicze tak bardzo czekali:) na razie nie dodaję zdjęć bo planuję budowę kaskady a wtedy zniknie ten domek koło oczka, w którym znajduje się filtr i lampa UV, ale wszystkie duże zmiany szczegółowo opiszę:)
koczisss [Usunięty]
Wysłany: 2009-05-24, 20:22
AurorA napisał/a:
a u mnie odwrotnie, tez nie wiem dlaczego ale zawsze jak zobaczę takie gadżety to odechciewa mi sie dalej oglądać...
...ale gusta są rożne i ważne aby właścicielowi sie podobało.
Mam podobne odczucia do Twoich. Jak dla mnie takie domki, wiatraczki są tak samo tandetne jak krasnale w ogrodzie, czy inne sztuczne bociany i kaczki.
Mam podobne odczucia do Twoich. Jak dla mnie takie domki, wiatraczki są tak samo tandetne jak krasnale w ogrodzie, czy inne sztuczne bociany i kaczki.
Szczerze mówiąc nie wzruszają mnie takie opinie na temat mojego oczka. Ważne, że mi się podoba, a to dlatego, że wszystko zrobione jest tylko i wyłącznie przeze mnie...
Faktycznie ten domek wygląda tandetnie, ale na jesień będzie zlikwidowany, płotek i ta figurka na desce też już zniknęła z krajobrazu mojego ogródka, ale wiatrak zostanie bo nikt takiego jak ja nie ma:) chyba, że ukradł mi pomysł i zrobił sobie identyczny
koczisss [Usunięty]
Wysłany: 2009-05-25, 17:26
luce1 napisał/a:
Szczerze mówiąc nie wzruszają mnie takie opinie na temat mojego oczka.
Moja opinia nie miała nikogo wzruszać, a jedynie wyraziłem swoją opinię, zresztą nie ja jeden.
Sama napisałaś obciachowej kałuży w temacie tego wątku, a te "upiększenia" podkreślają tylko obciachowowść oczka. Oczywiście to jest moje zdanie, a Ty możesz mieć inne.
Do oczka nic nie mam, ale otoczenie, no cóż, już wyżej napisałem jak mi się podoba
Pomógł: 69 razy Dołączył: 17 Sie 2006 Posty: 1931 Skąd: opolskie
Wysłany: 2009-05-25, 18:01
luce1 napisał/a:
Szczerze mówiąc nie wzruszają mnie takie opinie na temat mojego oczka. Ważne, że mi się podoba, a to dlatego, że wszystko zrobione jest tylko i wyłącznie przeze mnie...
Faktycznie ten domek wygląda tandetnie, ale na jesień będzie zlikwidowany, płotek i ta figurka na desce też już zniknęła z krajobrazu mojego ogródka, ale wiatrak zostanie bo nikt takiego jak ja nie ma:) chyba, że ukradł mi pomysł i zrobił sobie identyczny
I o to chodzi --zdrowe podejście -oczko ma się podobać przede wszystkim jego wlaścicielowi , ale z kolei po to jest to forum i po to wklejamy fotki oczek aby inni wyrazili o nich opinię i cieszymy się jeśli to są pochlebne opinie ale i nie obrażamy sie jeśli ktoś ma inny gust--więc panowie pace
_________________ pozdrawiam Darek
Ryzyko zwiększa przyjemność......żyje się tylko raz
Luce sie chyba obrazil:( Szkoda bo oczko było jednak fajne, mimo 'obciachowych' gadzetów. Zasmierdziało snobizmem od krytyków. A przyszłam tu za jego beczką i mialam nadzieje na zdjecia oczka do kompletu:(
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum