Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Maj 2008 Posty: 47 Skąd: Mikstat/Kaliszkowice
Wysłany: 2009-04-22, 09:52
Kupiłem w tym roku 8 szt, a za kilka dni dostałem 4 w prezencie na imieniny teraz mam 12.
Bardzo sympatyczne rybki wprowadzają sporo ruchu w oczku, non stop ganiają, czasem do tej zabawy dają się wciągnąć moje karasie a nawet kojaki Jesiotrów tylko to nie rusza
_________________ Komputer jest fajny,
ale oczko jest fajniejsze.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Maj 2008 Posty: 47 Skąd: Mikstat/Kaliszkowice
Wysłany: 2009-04-23, 18:57
phalina napisał/a:
Na razie są dzikie i płochliwe ,pływaja w stadku.
I tak pozostanie Orfy nie dają się "udomowić" (z tego co słyszałem), i z moich obserwacji mogę powiedzieć że najmniejszy ruch, a orfy już nurkują, są bardzo płochliwe, ipływają sobie stadkiem, sympatycznie to wygląda
_________________ Komputer jest fajny,
ale oczko jest fajniejsze.
Pomógł: 38 razy Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1414 Skąd: k. Bydgoszczy
Wysłany: 2009-05-14, 20:36
też lubię taki deseń, nawet bardzo i tydzień temu zacząłem tworzyć właśnie podobne efekty;
jeśli mogę coś doradzić to pod kamienie daj agrotkaninę, chwasty nie będą rosły, kamyczki będą zawsze czyste, a jeśli będą co kawałek roślinki to odparowywanie wody będzie powstrzymane, temperatura wyższa, brak chwastów co = piękne otoczenie i bujne rośliny;
Pomógł: 38 razy Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1414 Skąd: k. Bydgoszczy
Wysłany: 2009-05-14, 20:50
i bardzo dobrze, ale gdyby była ta tkanina by rosły tylko te roślinki, które mają rosnąć,
a tak za chwilę spod kamieni wyjdą chwasty i będzie nieładnie i dodatkowa praca
poza tym w końcu kamyki od chodzenia, opadów zmieszają się z glebą i będzie też nieładnie,
ta agrotkanina to grosze. Zobacz jak producenci winogron, truskawek, pomidorów i innych zabezpieczają glebę, myślę, że ogrody japońskie gdzie elementem otoczenia są kamyki też mają pod nimi nieprzepuszczające gleby tkaniny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum