najgłębszy to 100cm(póki co 80) na środku"starego"(bo powiększam oko(rośłiny i podłoże będe przekładał do nowego) wyjmuje folie powiększam betonuje i wszystko ok) głazek będzie po to żeby moczyć nogi i mieć masaż od ryb za mini porcje pokarmu
Pomógł: 48 razy Dołączył: 28 Sty 2006 Posty: 1436 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-07-16, 00:48
Patryk napisał/a:
a i mam pytanko ile cm botonu musi być na spodize a ile na ściankach??
Patryk, oczko zapowiada się śliczne.
A co do pytania, to tak po cichu i na ucho, powiem Ci, tylko cicho, nie gadaj nikomu. Machnij to pytanie do Admina na PW, a zapewne dostaniesz w odpowiedzi, całą dokumentację, pt. "Jak zbudować swoje pierwsze oczko z siatkobetonu". Znam Go już trochę. Tobie nie odmówi, a myślę że i czas na to znajdzie. A mnie nie udusi, że Ci o tym powiedziałem, bo ostatnio podobno brakuje mu czasu
Pomógł: 20 razy Dołączył: 26 Kwi 2006 Posty: 1278 Skąd: z Mazur
Wysłany: 2007-07-16, 08:53
Patryk posłuchaj podpowiedzi Pawła ale dla pewności wyślij zapytanie na 2 PW, drugi do Pawła, On też dobry w te klocki porównasz 2 i wybierzesz najlepsze rożwiązania
Wysłany: 2007-07-16, 09:44
Roman napisał/a:
Patryk posłuchaj podpowiedzi Pawła ale dla pewności wyślij zapytanie na 2 PW, drugi do Pawła, On też dobry w te klocki porównasz 2 i wybierzesz najlepsze rozwiązania
Nie widzę problemu. Tylko, Patryk chce robić oczko z siatkobetonu, a siatkobeton dla mnie jest jak na razie czarną magią, poza tym znacie moje podejście do betonu w ogrodzie. Gdyby zdecydował się robić na folii, lub EPDM, co mu polecam na początek z kilku powodów, to zrobię mu projekt oczka, wraz ze strumieniem i wszystkimi wskazówkami co i jak zrobić. Musiał bym mieć tylko, zwymiarowany plan działki, z określeniem kierunków świata i kilka "panoramicznych" fotek miejsca gdzie ma powstać oczko.
Pomógł: 20 razy Dołączył: 26 Kwi 2006 Posty: 1278 Skąd: z Mazur
Wysłany: 2007-07-16, 12:10
Uważam że Patryk powinien zaczynać od oczka, ale prawdziwego oczka z folii (lub EPDM) jest młody, więc z wiekiem będzie miał różne wizje a folia daje pole manewru, mi w uszczach jeszcze brzmią słowa piosenki wieszcza ,,Pamiętajcie o ogrodach'' więc zanim coś wymurujemy musimy być pewni że to jest już zbiliżone do ideału naszego gustu.
Wysłany: 2007-07-16, 14:31
Roman napisał/a:
Uważam że Patryk powinien zaczynać od oczka, ale prawdziwego oczka z folii (lub EPDM) jest młody, więc z wiekiem będzie miał różne wizje a folia daje pole manewru, mi w uszach jeszcze brzmią słowa piosenki wieszcza ,,Pamiętajcie o ogrodach'' więc zanim coś wymurujemy musimy być pewni że to jest już zbliżone do ideału naszego gustu.
Wysłany: 2007-07-17, 01:02
AurorA napisał/a:
Ja też, myślę że siatkobeton może się okazać dla niego zbyt trudny. Choć pies jest dla folii zagrożeniem.
Ja się zrobi łagodnie opadający brzeg, to pies nie będzie się musiał wdrapywać, aby wyjść z oczka. Można też położyć dodatkową warstwę tam gdzie nasz pupil będzie zmuszony do wchodzenia i wychodzenia z wody. Albo oduczyć pieska wchodzenia do oczka, są na to humanitarne metody.
Patryk: Twój Tata budowlaniec i twierdzi, że beton bez siatki wytrzyma???? Trochę dziwne... A receptura na własną prod betonu gwarantuje max c-17,5, a to trochę słabe bez zbrojenia... Chyba że dacie 30cm na ściankach, a to wymaga dużo większych nakładów finansowych niż na EPDM...
_________________ Pozdrawiam - Jacek
maruder [Usunięty]
Wysłany: 2009-04-14, 10:57
Patryk, niedlugo mina 2 lata od ostatniego postu w Twojej galerii. Napisz, jak sie ma Twoje oczko.
Pozdrawiam.
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum