Mateusz,ale Twój nie rośnie w wodzie, tylko na brzegu, albo ja coś źle widzę
Doniczka jest w wodzie
jakos 3/4 pojemnika jest zatopione w oku ( doniczka bardzo wysoka)
A co najciekawsze to rosnie on w tym miejscu od samego poczatku oczka - w czasie przebudowy zosatl jedynie przesuniety - wisi na drucie
_________________ pozdrawiam Mateusz Malum nullum est sine aliquo bono
Słyszałem ,że kaczeńce są jednoroczne ,czy to prawda? Jeśli nie to dlaczego mój nie rośnie?
Kaczeńce są wieloletnie, ale nie lubią być zbyt zalane woda a szczególnie odmiany ozdobne - najlepiej sadzić w podłożu mokrym ale nie zalanym wodą. U mnie tej zimy wiele kaczeńcy Alba przemarzło bo były za głęboko pod woda , a były zalane z 1-2 cm.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
U mnie tej zimy wiele kaczeńcy Alba przemarzło bo były za głęboko pod woda , a były zalane z 1-2 cm.
To dokładnie tak jak u mnie a myślałem ze ta alba od ciebie po prostu jest późniejsza i dlatego się jeszcze nie zbiera żółte mam nawet czasami z 5cm podwodą i nie ma problemu
_________________ Pozdrawiam Jarek
Moderator to też człowiek,więc nie utrudniaj mu życia OCZKO WODNE JARKA G OGRÓD JARKA
Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 84 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-04-19, 15:30
ja żółte kaczeńce mam cały czas zaane takok.7 cm. a co to są te kaczeńce alba jakaś odmiana z innym kolorem kwiatów czy co? Może banlne pytanie ale chętnie poznam odpowiedź
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 804 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-01-25, 23:24
wow, jutro sprawdze moje. rozumiem, ze trzymasz je na zewnatrz??? ostatnie pare dni bylo na tyle cieplo, ze slowo "wiosna" gdzies z tylu glowy mi zaszumialo. gdyby nie zdjecie to bym nie uwierzyl
pewnie to dlatego, ze sa pedzone na jablkach
Doniczka normlanie jest w oczku - ale z uwagi na dziure w foli i brak wody do dolania obecnie jest zanurzona gdzies do połowy - a co do jabłek - tak zostawilem oczko na jesien - brak czasu na doprowadzenie go do jakiegos stanu i zostalo.
hmm - ale one byly sciete do zera - gdzies powinienem miec fotke wykoszonych - to naroslo na pewno przez zime
ale jak normlane to przynajmniej nie mam sie czym martwic
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum