Pomógł: 20 razy Dołączył: 26 Kwi 2006 Posty: 1278 Skąd: z Mazur
Wysłany: 2009-01-08, 15:54
Oczko utulonie pierzynką śnieżną.
W beczce pod jabłonką zostawiem wodę na uzupełnienie wiosenne zanim podłączą wode na działce. Idąc na działkę zastanawiałem się kto przewrócił beczkę jak podszedłem bliżej zobaczyłem że sprawcą jest mróz, uwypuklił dno beczki.
Odkryłem jeden przerębel, pod pokrywką lustro wody ale te rurki odpowietrzające były zamarznięte przy wyciąganiu poczułem upływ ciśnienia, postanowiłem wybrać rurki a odpowietrzniki przykryć koszykami, zobaczymy co będzie w sobotę.
_________________ Pozdrawiam Sebastian
Wysłany: 2009-01-08, 17:09
Roman napisał/a:
odpowietrzniki przykryć koszykami
za dużo dziur - zamarznie. Mnie się sprawdza kastra. Pełna, ewentualnie z kilkoma niewielki otworami w dnie. Jak oczko na słońcu to nagrzewająca się kastra to dodatkowy plus.
Wysłany: 2009-01-11, 12:58
Robię porządek ze zdjęciami i już chętnie powitałbym lato i swoje odizolowane ciche zakątki na działce na hamaku nad oczkiem lub na kocyku z piwkiem w zacisznym zielonym miejscu.
Wysłany: 2009-01-24, 11:47
Jak na razie kasta nie zdaje egzaminu taki sam efekt pod kastą jak i pod doniczką ale zima jeszcze trwa pożyjemy sprawdzimy...
a tu coś ciekawego oczko skute lodem a pod lodem ... jak feniks z popiołów rodzi się życie ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum