Pomogła: 12 razy Dołączyła: 11 Sie 2006 Posty: 736 Skąd: śląskie
Wysłany: 2008-08-03, 21:26
Dziś przyjrzałam się dokładnie temu rzekomemu karasiowi i faktycznie okazał się karpiem.Nie mogę wyjść ze zdumienia,że tego wcześniej nie spostrzegłam. Ale teraz mam dylemat i będę się martwić, czy mi te karpie przetrzymają zimę w moim oczku. Co prawda głębokość ok. 1,20 jest. Napowietrzacz jest. Ale oczko ma tylko 3 m3 pojemności i 6 karasi dodatkowo.
Wysłany: 2008-08-03, 22:22
Ernest dzięki za słowa otuchy Ostatecznie mam jeszcze przerębel styropianowy własnej produkcji i zawsze mogę dorzucić snopek trzciny.A poza tym mam nadzieję,że zima będzie łagodna jak w ostatnie lata.
Wysłany: 2008-11-25, 23:10
Dawno mnie tu nie było
U mnie też zima
A tu mój własnoręcznie wykonany w ub. roku przerębel. W tym roku mam możliwość przetestowania go.
Pomimo,że z każdego boku zawiesiłam skarpety teściowej(one jednak do wszystkiego się przydają) każda z litrem piachu, to okazuje się że to trochę za małe obciążenie.
Gdy się trochę ociepli to muszę go dociążyć, ale zrobię to już obciążając dekiel.
_________________ Pozdrawiam Nina
Bajbas [Usunięty]
Wysłany: 2008-11-28, 21:13
Cholera a ja mam oko nie zamaskowane i jedynie pompka. Muszę się podciągnąć
Bajbas
PS. A mówią, że kobiety nie mają zmysłu technicznego.
Wysłany: 2008-11-29, 00:50
U mnie dziś też było wiosennie
Bajbas ja siatki trzymam nie tylko jesienią przed liśćmi, ale i zimą przed kotami. Szczególnie taką zimą jak teraz są.Zresztą latem gdy wychodzę z działki na noc też zakładam.
Wysłany: 2008-12-05, 21:23
Bajbas byłoby mi bardzo przykro, gdyby przez moje niedopatrzenie jakiś kocurek urządził sobie restaurację w moim oczku. A i wnuczki by mi tego nie darowały. Zresztą razem zawsze "opatulamy" oczko wieczorem siatką. No i śpimy spokojnie bez snów o skradającym się kocurku w stronę oczka.
Mam pytanie oglądając twoje oczko od poczatku widziałem i czytałem o jakiś mini oczkach czemu one służą i czy są jakoś połączone z oczkiem . Z utęsknieniem czekam na odpowiedź.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum