Posiadam jeszcze ulotke i widnieje napis zantedeschia tutaj zwana inaczej Bog Arum
Albo inaczej Calla lily i pochodzi z afryki poludniowej i wystepuje w kilku kolorach do oczka widzialem biala ale spotkalme sie takze z czarna ,czerwona i zolta a czarna to prawdziwe cudo. Tylko nie wiem czy mozna trzymac ja w oczku
Caly czas staram sie cos poprawiac, wczoraj dokupilem 3 nowe roslinki, ale dzisiaj pada wiec ich nie posadze.
Musze kupic nowa pompe do kaskady, aby osiagnac taki efekt ktory chce. Bo teraz woda plynie z filtra po kaskadzie i szczerze nie wyglada to najlepiej. Zastanawiam sie nad pompa do 5tys litrow i max podnoszenia to 4,3 metra. Zobaczymy jak bedzie dzialala.
Dzieki AurorA juz posadzilem rosnie w strefie blotnej.
Dzisiaj robilem maly porzadek wsrod roslin, pogrupowalem, powycinalem zolte liscie.
Teraz moim zdaniem dzieki takiemu malemu zabiegowi oczko wyglada lepiej
Dzisiaj doszla pompa 5000 tys litrow na godzine pobor mocy 150W i juz dziala. Teraz z mojej kaskady zrobil sie wodospad. Moja dziewczyna mowi, ze teraz brzydko wyglada. Moglem kupic pompe o mocy ok 4 tys, bo moja kaskada jest chyba o troszeczke za stroma. Powstaje teraz duzo piany. Kolo mostku posadzilem grzybienczyka i woda uderzajaca o tafle wody lekko porusza liscie grzybienczyka. Wiem ze lilie lubia spokojna wode a grzybienczyk nalezy do tej samej rodziny. Nie bedzie lepiej jak znajde dla niego nowe miejsce??
Masz racje to sporo, ale kosztowala mnie tylko 20 funtow i nie jest to zadna znana firma. Choc na moje dziala bardzo dobrze podnosi wode na wyskokosc 4,5 metra.
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum