Ciekawe ile będą kosztowac? Jestem właśnie po obejrzeniu amerykańskiej strony internetowej z urządzeniami do oczka.Mam w związku z tym pytanie.Dlaczego u nas jest tak strasznie drogo?
Pompy z serii CFP nie mają żadnych filtrów i mogą zasysać zanieczyszczenia do 10 mm.
Co do ceny tez jestem niezmiernie ciekawy jak ona się będzie kształtować- na rynku niemieckim już pojawiły sie ceny, ale w euro.
Myślę że ceny będą znane w tym tygodniu - dam znać.
ceny w Niemczech od 120E za CFP 3500 do 225 E za CFP11500
Dziś obejrzałem te pompy dokładniej - sprawiają wrażenie bardzo solidnych. Pompy fontannowe nie mają też gąbek, a posiadają kilka ciekawych końcówek fontannowych w zestawie. Pompy są dość duże w porównaniu z pompami polskiej produkcji o tej wydajności.
Na razie nieoficjalnie dowiedziałem sie o ceny i niestety są wysokie - wyższe niż te na podobne modele obecnie oferowane przez tetrapond.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
myślę że wysokie ceny są podyktowane tym ze jest to nowość i żywię nadzieję ze w najbliższych miesiącach cena spadnie o kilka procent lub dystrybutor wprowadzi jakąś okresowa promocję.
Pierwszych użytkowników tych pomp zachęcam do opisania tu swoich doświadczeń z ich użytkowania.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Wysłany: 2008-08-17, 08:24
Witam!
Chciałam kupić pompę tetra 1500 l/h.Czy ktoś mógłby mi doradzić czy będzie odpowiednia do mojego oczka-poj.niecałe 3m3,wys.ok.1,8m.Pompa zasilałaby fontannę oraz maleńką kaskadę ok.50 cm , z której woda wolniutko spływałaby do filtra korzeniowego .Obecie mam pompę 1000l/h i prawie dobrze spełniała swoje zadanie,tyle , że ciągle się zapychała.
Beata, wydaje mi się że jak już zmieniasz pompę to lepiej kupić taką 2000-2500l/h. 1500l/h to jest dość mało tym bardziej że chcesz puścić wodę na kaskadę i fontannę
_________________ Pozdrawiam Jarek
Moderator to też człowiek,więc nie utrudniaj mu życia OCZKO WODNE JARKA G OGRÓD JARKA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum