Pomógł: 21 razy Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 1522 Skąd: Radom
Wysłany: 2007-12-05, 08:58
Byłem tam i ten ogród zrobił na mnie duże wrazenie,zwłaszcza ten staw z wyspą z cypryśnikiem błotnym,z liliami i pieknymi rybami.Niestety szklarnie były zamknięte,moze innym razem obejrzę.
Pomógł: 69 razy Dołączył: 17 Sie 2006 Posty: 1931 Skąd: opolskie
Wysłany: 2007-12-05, 10:35
wojtas napisał/a:
Byłem tam i ten ogród zrobił na mnie duże wrazenie,zwłaszcza ten staw z wyspą z cypryśnikiem błotnym,z liliami i pieknymi rybami.Niestety szklarnie były zamknięte,moze innym razem obejrzę.
także byłem w ogrodzie botanicznym w krakowie i też szklarnia była zamknięta , może otwierają tylko dla swoich
_________________ pozdrawiam Darek
Ryzyko zwiększa przyjemność......żyje się tylko raz
To ja się dorzucę, u nas w poznańskiej Palmiarni też mamy wiktorie amazońskie, chociaż aż tak imponujące jak na zdjęciach w temacie nie są
Do tego kilka innych pięknych okazów
Pomógł: 21 razy Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 1522 Skąd: Radom
Wysłany: 2007-12-06, 12:44
Piękne zdjęcia.Do Poznania raczej nie pojadę,trochę za daleko,może wiosną odwiedzę Kraków.Podobno w czerwcu szykuje się duża impreza akwarystyczna ZOOfestiwal 2008.
Te ząbkowane plywajace liscie to jakis gatunek lotosa.tygrysi?
tygrysi jest z rodziny grzybieniowatych a te Nelumbo są z rodziny lotosów właściwych/lotosowatych.
Ta na zdjęciach to wg. mnie tygrysi bo w zoologicznym raz mieli takiego tygrysiego z wielkimi liśćmi pływającymi i też miały taki kształt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum