Ten po lewej może być miskantem purpurowym, ale w sumie słabo widać, a miskantów jest dużo odmian. Po prawej, jak mówisz kłączowy, to najprawdopodobniej miskant cukrowy. Posadź go w jakichś osłonach w ziemi, bo jak tego nie zrobisz, to rozlezie Ci się po całym ogrodzie. Mam go, a raczej je (13 sadzonek kupionych na wiosnę) od tego sezonu. Rozlazł się przy niektórych sadzonkach po nawet pół metra w każdą stronę
Acha, posadź go raczej w słonecznym miejscu, bo w cieniu słabo rośnie i kładzie się.
Kilka dzisiejszych fot:
Karp po prawdopodobnym spotkaniu z kotem (rany na bokach, pletwa ogonowa "podarta na 5 części):
Kilka spojrzeń na oczko:
Widać w wodzie sterczące 2 pąki lilii, ale już nie ma szans na kwiaty.
Przecież ja mam takie karasie! To nie są karpie. A oczko masz takie jak ja i mostek podobny w formie. Niestety, bardzo małe w porównaniu z basenami innych. Ale za to masz ładne roślinki i dużo!
_________________ Pozdrawiam Aga
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum