NIe wiem jaką ma dokladnie wydajnośc. Woda plynie caly czas jednistajnie ( chyba że się zatka liścmi). Pompa dziala chyba 4 rok. Poprzedneie lata chodzila na okrąglo, ale ostatniej zimy woda zamarzla w przewodzie między oczkiem a wyplywem i mialem awarię. Myślalem że po niej , ale wiosną po oczyszczeniu zaczęla dzialać.
W deszczowy wigilijny dzień pojechałem na działkę i zrobiłem kilka fotek. Widać, że to prawie zima. Ryby stoją nieruchomo, śpią chyba. Tylko rzeczka ciągle płynie i to jedyny zauważalny ruch w oczku.
6fc8c37d][/URL]
Jestem zauroczona ! Tak wygląda moje marzenie. Mam prośbę, spróbuj odszukać jakieś dane o tej pompie . Ja też chcę taką rzeczkę, a moje oczko ma prawie tę samą objętość.
Ewa z Kujaw
Witam. Na tej fotce widać moje gąbki slodkowodne - nadecznik. W tym sezonie usadowily się na krawędzi doniczek z roślinami. Są stalymi mieszkańcami oczka od kilku lat. Kolonie rozrastają się co roku w innym miejscu. Pierwotnie byly u ujścia rzeczki, lecz gdy to ujście calkowicie zaroslo roślinnością przenosly się do oczka.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum