Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
Forum index

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
RYBY W OCZKU ZNIKNElY!!!
Author Message
machu
Nowy

Posted:    RYBY W OCZKU ZNIKNEłY!!! [ !!! ]

Witam, mieszkam na wsi koło WRocławia i mam koło domu oczko 4x6m Tydzień temu mialem około 10 karasi kolorowych 15-20cm i 2 karbie japońskie 30cm i wciągu tygodnia zostały 2 karasie!!!Co je mogło zjeść

killer1558
Przyjaciel forum

Posted:     [ !!! ]

może sprawka kota :P

iwosek
Oczkomaniak

albo kocik albo .... <mily sasiad> mi raz z oczka kocik wylowil 6 karasi i 2 jesiotry
musisz sobie zalatwic dobrego "odstraszacza" kotow :hehe:

machu
Nowy

kURCZE MAM 4 PSY UMNIE KOT TO SIE SPORADYCZNIE POJAWIA

killer1558
Przyjaciel forum

[quote]kURCZE MAM 4 PSY UMNIE KOT TO SIE SPORADYCZNIE POJAWIA[/quote]
nie pisz dużymi literami bo bana dostaniesz, są inne zwierzęta co rybami nie gardzą musisz pooglądać dokładnie okolicę oka może jakiś trop znajdziesz ,chyba że masz faktycznie sąsiada co ma oko :hehe:

iwosek
Oczkomaniak

[quote="machu"]kURCZE MAM 4 PSY UMNIE KOT TO SIE SPORADYCZNIE POJAWIA[/quote]
jezeli tak to tak jak mowi [b]killer1558[/b] poobserwuj swoje oczko czy nie masz "pelzajacych" nieproszonych gosci albo ....
przejdz sie do sasiada i zobaczy czy nie rozpoznajesz swoich karaskow :hehe:

machu
Nowy

Nie sasiad niema oczka!!!A żadnych zaskrońców nie widzialem umnie

Karpowka
Początkujący

To mogły być rzeczywiście psy. Nie wiem zbytnio się nie znam ale może jakieś ptaki. Ale wątpie w ptaki została bym przy psach. Pozdrawiam

ZiK
Przyjaciel forum
Witam :)

[quote="Karpowka"]To mogły być rzeczywiście psy.[/quote][quote="Karpowka"]Ale wątpie w ptaki została bym przy psach.[/quote]
To jest niemożliwe , że psy wyłapały by ryby :P

Hania
Początkujący

Wiesz co? Może to czapla? Dwa lata temu stołowała sie u mnie. U sąsiadki w ciągu dwoch dni zniknęły wszystkie rybki, u mnie zanim znalazłam intruza zpałaszowała tez kilka. Aby sprawdzić czy to ona, musisz wstać wcześie rano , około 4.30 i obserwować. Czaple stołują sie wczesnie rano . nawet najmniejszy szelest może je wypłoszyć. Ale sa uparte. Jak raz anajda dobry bufet to nie odpuszczą. Mozna jednak z nią wygrać. Ale póki co , sparwdź , czy to ona.

czaapa1992
Początkujący

Szczeże wątpie by czapla pokusiła się na karpia 30cm, a jeśli chodzi o psy to czemu nie możliwe :?:

u mnie na działce pies złapał ryby w jeziorze <jak nęciłem przez pare dni, by później cieszyć się z obfitującej w ryby siatki, to pies przyszedł, popatrzył w wode gdzie pluskały się ryby, skoczył i wyjął sporawą płotkę>.

iwosek
Oczkomaniak

[quote="czaapa1992"]a jeśli chodzi o psy to czemu nie możliwe [/quote]
nie sadze zeby to byly psy, jak juz by to mialy byc one to moim zdaniem ryby by gdzies lezaly, nie sade zeby pies zjadł rybe, przynajmniej moj pies nie gania za ryami, a wrecz przeciwnie nie dopuszcza do oczka zadnych innych zwierzatek <haha ale mam odstraszacz> :hehe:

Hania
Początkujący

Czapla zje nawet wiekszego koi. Jesli nie moze zjeśc to zadziobie.

Dafra
Początkujący

Ale gdyby zadziobała to ślad by został (ofiara).
Ps. A w pobliżu nie płynie jakaś rzeczka- może to wydry?

iwosek
Oczkomaniak

a moze rybki po poprostu sa w oczku tylko siedza na dnie :hehe:
[quote="Dafra"] to ślad by został (ofiara). [/quote]
tak jak mowi [b]Dafra[/b] poogladaj oczko do okola czy nie ma jakis trupow a jak nie dalej prowadz obserwacje

killer1558
Przyjaciel forum

u mnie też nie dawno jak przymrozki były zaglądam do oka i tu nie ma ryb :hehe: kiero.........
zatruję :P siedziały na dnie i w ogóle ich nie było widać wpadłem nawet w panikę i oglądałem trawnik czy nie ma śladów,nie znalazłem wiec za podbierak i po oku trochę poruszałem znalazły sie wszystkie :hehe:

samuraj
Przyjaciel forum

[quote="killer1558"]u mnie też nie dawno jak przymrozki były zaglądam do oka i tu nie ma ryb :hehe: kiero.........
zatruję :P siedziały na dnie i w ogóle ich nie było widać wpadłem nawet w panikę i oglądałem trawnik czy nie ma śladów,nie znalazłem wiec za podbierak i po oku trochę poruszałem znalazły sie wszystkie :hehe:[/quote]

u mnie była dpkładnie tak sama sytuacja a nawet tak samo jak killer spanikowałem i tez szukałem wokól oczka dowodów przestępstwa :hehe:

marian
Oczkomaniak
Marian

I u mnie wystąpila podobna sytuacja ,po powrocie z wakacji patrzę a tu nie ma moich ryb ,.Pomyślalem koty albo jakaś inna gadzina.Dosłownie po kilku dniach zobaczyłem pierwszego pomyślałem że żona kupiła na pocieszenie .Wszystkie były pochowane ze względu na upały i wychodziły tylko wieczorem i w nocy.

Irex
Bywalec

A ja widziałem psy łowiące ryby tylko na zdjęciu tutaj:
[img]http://www.outerbarks.com/images/fishing-dogs.jpg[/img]

iwosek
Oczkomaniak

a wiec [b]machu[/b] od jutra łapiemy sie za podbierak i penetrujemy
oczko w poszukiwaniu mieszkańców :hehe:
badz dobrej mysli :good: na pewno sie znajda

machu
Nowy

hehe tego ze psy niezjadly to jestem pewien, a na dnie terz nie siedzą dziś znikneły mi 2 ostatnie karasie.Woda jest czyściutka i widać dno wiec napewno sie nie schowały.A ponadto zakupiłem 6 małcyh rybek i terz ich już niema. Wiec trzeba zrobic jakas przyczajke z ran i sprawdzic

JAREK G
Administrator
Oczko 10m3

To musi być jakieś sprytniejsze zwierzę od kota, typowo polujące na ryby :???:

Karpowka
Początkujący

A może by coś zrobić, że nie wiem jeżeli masz oczywiście możliwość to co jakiś czas podglądać czy ryby są i posiedzieć to może zobaczysz co je pożera. Wiem. Głupi pomysł. Bo raczej kamery nie ustawisz, a może by przykrywać oczko jakąś siatką. Kolejny głupi pomysł. Innych już nie mam. Powodzenia pisz jak coś sie zmieni. :)

JAREK G
Administrator
Oczko 10m3

[quote="Karpowka"]a może by przykrywać oczko jakąś siatką. Kolejny głupi pomysł. [/quote]To wcale nie jest taki głupi pomysł :good:

Hania
Początkujący

proponuje jeszcze raz. Wstan rano i obserwuj. Ja stawiam na czaple.

Advertisement
..:: Sponsor ::..

[ REPLY ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version