Wysłany: 2007-04-07, 23:22
Ernest napisał/a:
Jarek to jest przestka
Dzis zrobię fotki z innego punktu albo wywlekę na brzeg
Młodsze pedy sa ściśnięte tzn jak by Wam to wyjaśnić ?
Na zasadzie sztucznej choinki - jak kupujemy jest splaszczona i trzeba pod włos głaskac aby igły sie otworzyły
_________________ I niech wam zawsze lekko będzie...!
Wysłany: 2007-04-08, 10:55
Ernest napisał/a:
Jarek to jest przestka
JAREK G napisał/a:
Chyba to jednak nie przęstka
A więc Panowie do dzieła..... co to jest
I jak juz zgadniecie to poproszę o i fo na jakiej głębokości to moge postawić, bo aktualnie jest pod woda ok 30 cm
Z poczatku myslalem ze to przestka ale w moim oczku niema az takich długich tych listkow I nie rośnie tak dziko na boki tylko ładnie wszystkie ,,choineczki" stoja do góry
Witam. Foto jest ok. Do celów rozpoznawczych foto powinno zawierać podziałkę w mm. I ujęcie od dołu. Po tych fotkach Hippuris to bym wykluczył. Istotne szczególny są teraz nie widoczne.
Pozdrawiam świątecznie krzych0719
Pomógł: 69 razy Dołączył: 17 Sie 2006 Posty: 1931 Skąd: opolskie
Wysłany: 2007-04-08, 19:32
na fotki przęstki w naturze będziecie musieli poczekać chyba na mnie , są jej stanowiska w obrębie opola na wyrobiskach (Marek znalazł tą informację w necie) a ja ją częściowo potwierdzam--kolega mieszka od takiego wyrobiska ok 200m i potwierdził mi bytność tej rośliny
_________________ pozdrawiam Darek
Ryzyko zwiększa przyjemność......żyje się tylko raz
Wysłany: 2007-04-08, 20:18
krzych0719 napisał/a:
I ujęcie od dołu. Po tych fotkach Hippuris to bym wykluczył. Istotne szczególny są teraz nie widoczne.
To jytro zrobie jeszcze fotkę wraz z korzeniami. O dziwo chodziłem niedawno patrzeć i rośliny (te wyjęte z wody) bo stoja na brzegu "pozamykały igły Te co w wodzie są takie jak na foto czyli otwarte
I teraz mam dylemat czy mogą stać pod wodą bo google nic mi nie podpowiada ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum