Roślina jest mało znana i raczej trudna w uprawie, kwitnie dopiero po paru latach. Szymon nie sprowadza bo mu raz przemarzł. To bardziej wilgociolubna niż wodna, najlepiej rośnie w błotku lub minimalnym zanurzeniu. Jest jeszcze tulejnik kamczacki z białym przylistkim. Koszt to kilkanaście zł za roślinę w p9 (kamczacki trochę droższy).
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Pomógł: 48 razy Dołączył: 28 Sty 2006 Posty: 1436 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-04-07, 17:08
Może Was zainteresują opinie o tej roślinie. Znalazłem je TUTAJ , a to raczej poważna i godna zaufania strona. Sam jestem nią zainteresowany, do mego oczka w półcienistej strefie bagiennej.
Przy arboretum w Przelewicach pracuje mini szkółka gdzie można kupić tulejniki za 5 zł - to pewnie samosiejki z ogrodu, ale cena super świetna (w porównaniu do 30 zł z aquatica). Ofertę (pdf) można znaleźć w necie.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Pomógł: 21 razy Dołączył: 15 Maj 2006 Posty: 2634 Skąd: Podkarpackie
Wysłany: 2007-04-08, 08:39
ja już przewaliłem ta ofertę wcześniej na nocce w pracy i przez to mnie zainteresowała ta roślinka cena niezła a i wygląd ma super ,miałem nadzieje że ktoś już to ma przy oku i coś napisze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum