Wysłany: 2026-08-20, 13:42 Udogodnienia w pensjonacie Jakie?
Za kilka miesięcy otwieram niewielki pensjonat w Beskidach, mam osiem pokoi. Chcę celować w rodziny z dzieckmi bo widzę że tego brakuje w okolicy, większość obiektów jest nastawiona na pary albo grupy. Problem jest taki że budżet mam ograniczony i nie mogę zrobić wszystkiego naraz. Zastanawiam się od jakich udogodnień zacząć żeby rodzice z dzieckmi faktycznie chcieli wracać i polecali dalej.
Byłam dokładnie w tej samej sytuacji cztery lata temu i mogę powiedzieć co zrobiło największą różnicę u nas a co okazało się przereklamowane. Najpierw wyposażenie pokoi pod dzieci, wysokie krzesełka do jedzenia, łóżeczka turystyczne dla niemowlaków i blokady na kontakty. To nic nie kosztuje a rodzice z małymi dzieckmi sprawdzają to w pierwszym mailu zanim w ogóle zapytają o cenę. Drugie co polecam to wydzielony kącik zabawowy w jadalni albo świetlicy gdzie dzieci mogą pobawić się podczas gdy rodzice jedzą spokojnie kolację. To dosłownie zmienia atmosferę przy stole i rodzice to bardzo doceniają. Warto poczytać co faktycznie jest ważne dla rodzin przed otwarciem, dobry materiał na ten temat tutaj: https://wkreceni.pl/rodzinny-hotel-w-gorach-ktore-udogodnienia-naprawde-ulatwiaja-wypoczynek-z-dziecmi/
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum