Założę się że te które miały największe kłącza będą najlepiej rosły i obficie kwitły, kupujący często patrzą nie tu gdzie trzeba, jeśli kłącze jest z byt krótkie to choćby miał 100 paków i kupę liści może to wszystko odrzucić.
Uczymy się na błędach Dzięki za przydatne rady, na przyszłość będę wiedział na co zwracać uwagę.Pierwszy mój zakup lilii, więc jeszcze nie do końca wiedziałem na co zwracać uwagę.
Dlatego pierwszy zakup chciałem dokonać przy jak najmniejszej cenie- mniej szkoda będzie lilii za 10zł niż takiej za 60... Między innymi dlatego wstrzymałem się z Maylą, która jest droższa, bałem się że nie poradzę sobie z nią i kasa będzie wywalona w błoto.
Z moich niewielkich doświadczeń zwianych z uprawą lilii wodnych stwierdzam że od końca kwietnia do połowy sierpnia jest najlepszy okres do sadzenia i przesadzania lilii wodnych.
Dla lilii wodnych nie przeszkadza to że są przesadzane w czasie kwitnienia jedynym skutkiem ubocznym jest to że mogą odchorować ok. 2 tygodni po przesadzeniu w tym okresie odbudowują system korzeniowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum