Zrobilem tak dla naturalnej filtracji, z kaskady bedzie wpadalo do mini oczka potem przez obsadzony strumyczek az do strefy bagiennej
[/hide]
[ Dodano: 2013-08-26, 16:58 ]
Mam pytanko, bo moje oczko powstaje na dzialce, ale chcialem juz w tym roku wylozyc je folia i zalac wodani wsadzic rosliny i tutaj moje pytanie czy roslinki zdaza sie przyjac i czy przetrwaja tak samopas, dodam ze musze wylozyc folia nw zime bo po zimie sa strasznie duze wody gruntowe
Zrobilem tak dla naturalnej filtracji, z kaskady bedzie wpadalo do mini oczka potem przez obsadzony strumyczek az do strefy bagiennej
Dobrze kombinujesz
Rośliny posadź teraz. Jeszcze trochę czasu na ukorzenienie mają. Zimą nic im się nie stanie, chyba, że masz ciepłolubne.
Wiosną będą miały lepszy start.
Okej, dzieki kolego jutro ruszam na pobliskie stawy rzeki i rowy po roslinki, a nad manganian potasu gdzie mozna zakupic? Dodam po weekendzie zdjecia bo teraz na tablecie jestem.
[ Dodano: 2013-08-27, 01:00 ]
Ale w zime nie bedzie ruchu wody czy to napewno przetrwa
Pomógł: 60 razy Dołączył: 22 Wrz 2012 Posty: 1851 Skąd: Lasochów - woj. Św.
Wysłany: 2013-08-27, 10:14
Nadmanganian potasu do kupna w aptece, przynajmniej tak pisano tutaj na forum. Jeśli nie będą miały wody (oczywiście rośliny) w zimę to i tak przetrwają, ale niektóre mogą częściowo wymarzać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum