A co jeśli Cię poproszą o usunięcie oczka?
Zresztą... zadajesz niewłaściwie pytania. Na te, które powinnaś zadawać na szczęście już Gosik i Lasoch zaczęli odpowiadać.
Tak na marginesie, to uważam, że ten wpis jest bardzo rozsądny. Nikt niczego jeszcze nie zabrania, a wręcz przeciwnie - starają się znaleźć jakieś polubowne wyjście z sytuacji.
No w tym sęk że rybki są I kijanki też a larw komarów nie widzę ale w budynku na przeciw mojego ogródka mieszka upierdliwa pani na pietrze której moje oczko przeszkadza.
No i najpierw ubzdurała sobie ze oczko jest zagrożeniem dla okablowania które jest w ziemi
a teraz jak już ten jej pomysł został rozwiany to wymyśliła ze komary sa na osiedlu.
Chociaż komary były juz przed oczkiem , bo obok jest duża łąka i na niej jest komarów i innego robactwa od groma.
No ale wiadomo człowiek by zrobić drugiemu na złość wszystko zrobi .
A zaczęło sie to od tego ze jej synek grał w piłkę i wrzucał ja do mnie (ogrodzony ogródek płotem 1,5m )właził przez płot po kwiatach oczywiście no i zwróciłam mu uwagę od tamtej pory moje oczko sąsiadce stoi kością w gardle:D
No i wymyśla jak mi życie utrudnić mi życie.
A i właśnie zapomniałam sie pochwalić zakupiłam ta fontannę co wcześniej pisałam na baterie solarna świetnie sie sprawia w tak małym oczku
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2013-06-21, 18:14
Przede wszystkim powinnaś mieć zgłoszenie do Gminy o zamiarze budowy oczka, systemem gospodarczym do 30m lustra wody. Takie zgłoszenie zanosi się do urzędu na 30 dni przed planowaną budową.Zgłoszenie nic nie kosztuje. Gmina ma 30 dni na zakwestionowanie budowy, jeżeli tego nie zrobi, po 30 dniach rozpoczynasz budowę, bo znaczy że masz pozwolenie i pani sąsiadka naprawdę w może Cię ucałować.
kurcze nie myślałam ze oczko które ma niecały 1m2 (120cmx90cm) powierzchni będę musiała zgłaszać do gminy:D
ale dziękuje za rade w poniedziałek z rana to zrobię
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2013-06-21, 18:45
Tylko nie przyznawaj się, że ono już istnieje. Musisz mieć ze sobą ksero planu zagospodarowania przestrzennego, taką mapkę. Na tej mapce zaznaczasz krzyżykiem gdzie ma powstać oczko i określasz odległość od ogrodzenia. W zgłoszeniu ( druk otrzymasz na miejscu ) informujesz że zamierzasz wybudować sposobem gospodarczym oczko, nie przekraczające 30m lustra wody. To składasz w Gminie ( zrób ksero tego podania), bo 1 egz. zostawiasz u nich, a drugi, poproś o pieczątkę, że przyjęli zgłoszenie, zabierasz ze sobą. Jak nie przyjdzie przez 30 dni odmowa, to ten dokument z pieczątką, służy jako zezwolenie na budowę oczka.
Mój wygląda tak:
Gosik jesteś wspaniała dziękuje
Jeszcze w poniedziałek wybiorę się do developera po mapkę terenu naniosę oczko wszelkie plany i złoże wniosek .I będę czekać
Jutro z rana jak będzie tak słonecznie jak dziś pstryknę fotki oczka i tej fontanny
Ja w niej ten liść do okola odcięłam bo wyglądał mega sztucznie sama fontanna w sobie jest ładną ozdobą:)
witam,
Wrzucam fotki moich oczek
Proszę sie nie sugerować data bo to błąd aparatu zdjęcia robione wczoraj
A dziś już tylko deszcze i burze u mnie niestety
Pomógł: 68 razy Dołączył: 14 Kwi 2009 Posty: 1871 Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-06-23, 21:32
diona-15 napisał/a:
Jeszcze w poniedziałek wybiorę się do developera po mapkę terenu naniosę oczko wszelkie plany i złoże wniosek .I będę czekać
Nie zapomnij o czymś takim, jak
oświadczenie o posiadanym prawie do dysponowania nieruchomością na cele budowlane
- wzór do znalezienia w Internecie.
Mapkę mogą chcieć w trzech egzemplarzach.
nooo wiem trochę zarośnięte mam te duze oczko ale jakoś tak chciałam żeby było bardzo naturalne zbliżone do stawu po prostu kocham zwierzęta a gdy zbiornik jest naturalny to jest tak wiele gatunków ważek żab i jaszczurek do obserwowania:D
_________________ ^-^
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum