Wysłany: 2013-05-27, 22:06
Bardzo Cię Gosiu przepraszam nie wiem co się stało nie będę wymyślał.........
oczko : woda ,ryby skojarzenie z morzem i jakoś " morze" tak wyszło :bum chyba nie czytałem po napisaniu tekstu tylko wysłałem (ale widzę że na Ciebie Gosiu można liczyć )
bardzo fajnie się pokazują moje rybki " PRZECINKI " jak nazwała je Ewa .
trzymają się razem i w jednym miejscu moja cura złapała dziś osiem szt około 15 godz. ja po 19 doliczyłem się siedmiu i coś tam z fotografowałem
zdjęcia z telefonu coś tam widać ,na trzecim zdjęciu nawet sześć szt powinniście dojrzeć , bardzo jak na razie są płochliwe i tylko ktoś się zbliży zbyt szybko lub głośno na mostek to już ich nie ma ,tylko" smuga i dym '' zostaje .Żeby je z fotografować zaszedłem je od strony tataraku a nie z mostku i na paluszkach
tez zauwazylem u siebie jakies malutkie rybki, tyle ze jeszcze nie wiem czy to z kolorowych czy zwykle karasie. mysle ze orfy zrobia swoje, jak nie trzeba bedzie okonia wpuscic
Wysłany: 2013-05-29, 21:36
dzięki dzięki WIELKIE
Gosia musisz popatrzyć na te zdjęcia i "złapała " autor maił na myśli że ja widziała policzyła i z fotografowała ( to się odzywa trochę we mnie mój region-gwara )
Moje "przecinki" całkiem się fajnie oswoiły i nawet dzisiaj podpływały do jedzenia,
ale niestety tylko dziś widziałem osiem i tylko te jasne, mam nadzieje że są wszystkie tylko ich nie widzę
Wysłany: 2013-05-30, 21:48
dzisiaj podczas obiadu z grula w altance pod karmiłem moje przecinki, które za to dały się obfocić, a o to efekt
potem przeszedłem pod brzozą i stanąłem z drugiej strony oczka , po jakiś dziesięciu minutach znowu pod płynęły do jedzenia i dały się z fotografować , z tamtej strony miałem leprze widoki i naliczyłem dziewięć sztuk to pewne na 100% nie ma jednego pomarańczowego są tylko trzy
Wysłany: 2013-06-09, 20:58
we wtorek lub środę zaginął u mnie jeden jesiotr około 25-30 cm
nie nam na podwórku raczej obcych kotów od kilku lat, moje psy przegoniły wszystkie,
nasz kot od wody raczej stron z mostku po ogląda rybki i tyle, kilka razy się z kąpał jeszcze w zeszłym roku i odpuścił ,myślałem o kunie choć nigdy nie widziałem w obejściu śladów nawet zimą, raczej psy skutecznie płoszą wszystko
dzisiaj w nocy przez moje oczko przeszedł " tajfun "
winne od razu się schowały do południa do oczka i do mnie nawet się nie zbliżyły z domu nie wychodziły
wyciąłem co było powalone
i znalazłem tam martwego jeża, raczej zagryzły go psy choć po pyskach i łapach śladów nie mają ,trochę szkoda jeża ale natura psia ................prawdopodobnie przyszedł się napić wody
Moje pytanie; wiadomo że jeże polują na gryzonie,żaby itp...... a jak by się trafiła w zasięgu łapek -pyszczka rybka - np. jesiotr czy mógł go złowić i zjeść
teraz parę fotek moich przecinków ,które są coraz śmielsze i jedzą już z lustra wody a nie z dna jak na początku wypływały z zarośli co spadło na dno, ta łyk, łyk i w zarośla za chwilę znowu to samo
teraz muszą się śpieszyć z jedzeniem -bo starsze towarzystwo się nauczyło że jak ktoś stoi po ich stronie i je karmi jest o.k a jak przechodzi na drugą stronę mostku to znaczy że karmi przecinki , prawie za moimi krokami płyną tam gdzie jedzą maluchy i z dokarmiania,więc rzucam coś maluchom i uciekam od nich , stoję i sypie coś reszcie ale i tak zaraz jest kontrola co się dzieje po drugiej stronie oczka
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2013-06-12, 11:30
Piotr , nie gniewaj się na moje ulubione psy ! One czują się winne tylko z tego powodu, ze nie dopilnowały ! Mądre psy !
Natomiast winowajcą jest niestety jeż - tak sadzę. Jeż to doskonały pływak i bywa, ze poluje w wodzie na ryby ! Jeśli jeż doskonale radzi sobie z zaatakowaniem i zeżarciem żmiji, to dlaczego nie jesiotr .
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Wysłany: 2013-06-16, 06:41
ewa535 napisał/a:
Jeż to doskonały pływak i bywa, ze poluje w wodzie na ryby !
czyli moje podejrzenia co do JEŻA się potwierdzają . No to się nie gniewam Ewa na Twoje ulubione psy ,rośliny odrosną a nawet teraz lepiej jest mi obserwować moje małe przecinki ,które wychodzą coraz śmielej na tą część oczka.
wczoraj usiadłem z przy oczku i karmiłem małe motylki ochotka , co tam się dzialo siedziałem prawie bezruchu wyszły wszystkie i jest dziesięć sztuk żadnego nie brakuje
_________________ GÓRAL
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum