[quote="ontario_ab"]Czy ktoś z was ma skimer SK-30
Ja mam identyczny jak ten ale zadowolony nie jestem. Skimer przemieszcza sie po oczku co jest korzystne ale zaczepia się o brzegi i wypływa na wierzch. I wolno ściąga zanieczyszczenia. myślałem nad zainstalowaniem tam wydajniejszej pompy. Ale niech i inni swoje doświadczenia z tym sprzętem opiszą. Na dzień dzisiejszy myślę że ten jest lepszy. Skimmer SK-40 NOWOŚĆ! Też jest dostępny w sklepie Aurory.
_________________ Życie jest piękniejsze gdy choć jedna ściana jest zielona.
Pomogła: 21 razy Dołączyła: 05 Maj 2009 Posty: 1195 Skąd: Gronity
Wysłany: 2013-04-15, 13:30
ontario_ab przy wymiarach twojego oczka pływający raczej nie sprawdzi się ! Niestety musisz celować w te napędzane pompom tak jak radzi kolega KILERK1.
Pomógł: 38 razy Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1414 Skąd: k. Bydgoszczy
Wysłany: 2013-04-20, 09:17
Mija 6 dni jak odpalilem filtr, a efekt jest świetny. Woda czysta już na metr. Nie spodziewałem się takich efektów. Spuściłem brud z pierwszej komory bioklara co zajęło 15 sek. Takie czyszczenie filtra to przyjemność i szybkie pozyskanie nawozu
Zobaczymy co będzie dalej.
Skimmer zrobiony z 10 letniej pompki Aquaela i kilku rurek pcv też dał oczekiwany efekt, choć włączam go raz na 2 dni przez 2h. Powierzchnia czysta i to daje dodatkowy efekt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum