Wysłany: 2011-07-18, 20:54
Brak weny twórczej do zdjęć samego oczka więc fotka burzy nad oczkem (gdzieś tam w lewym dolnym rogu ) W tym roku już 6 razy waliło gradem... lilie bardzo cierpią.
Wysłany: 2012-03-19, 19:00
Moja pierwsza zima jako oczkomaniaka za mną Wczoraj lód już zupełnie zszedł i pora podliczyć straty w moim 90cm oku. Miałem z 20 ryb (lin, karasie, karpiki, orfy i kilka 3-5cm narybku. Po dzisiejszych oględzinach wygląda na to, że wszystkie ryby mają się bardzo dobrze Nie spodziewałem się tego. Jedna orfa ma tylko coś białego na przednich płetwach, pewnie jakiś pasożyt sie przylepił.
Całą zimę pracował napowietrzacz sera 550r z małą gruszką na głębokości 40cm, codziennie doglądałem i gdy przerębel zamarzał w trakcie tych 30stopniowych mrozów to go delikatnie rozbijałem.
Mam nadzieję, że nie będzie strat w roślinach chociaż martwię się o miniaturowe pałki oraz lilię Perry's Baby Red, którą wygrałem w konkursie forumowym, a
zimowała w oczku na głebokości 40-50cm.
PS. Nareszcie wiosna, w przyszłym tygodniu łopaty w ruch i powiększamy oczko
nadzieję, że nie będzie strat w roślinach chociaż martwię się o miniaturowe pałki oraz lilię Perry's Baby Red, którą wygrałem w konkursie forumowym, a
zimowała w oczku na głebokości 40-50cm
Co do pałek to niestety lubią przemarzać nawet jak nie ma aż tak dużego mrozu.Lilia może nie przemarzła,zależy jak gruby był lód,jeżeli miałeś grubą warstwę śniegu a to zawsze chroni oczko,to powinna dać sobie rade.
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2013-03-18, 11:40
Bardzo dobre fotki . Masz bardzo niebenalne spojrzenie w obiektyw
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Victoo przeglądałem twoje zdjęcia i są bardzo ładne ciekawie zrobione a w szczególności podoba mi się to:
Super udało ci się uchwycić tego ptaka i 1000 punktów za to zdjęcie
_________________ Życie jest piękniejsze gdy choć jedna ściana jest zielona.
Wysłany: 2013-04-11, 21:02
Dzięki za miłe opinie.
Próbuję się dźwignąć psychicznie po spustoszeniu jakie się dokonało w moim oczku (pisałem o tym w temacie zimowe straty). Przynajmniej żaby mają się u mnie dobrze, w małym strumyku siedziało ich dzisiaj 7 sztuk.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum