Wysłany: 2012-03-30, 15:22
Ostatnio była taka ładna pogoda, zeszło bardzo dużo śniegu.
Rano gdy wstałem i spojrzałem przez okno trochę się zdziwiłem, że spadło ok. 15 cm śniegu.
Wczoraj stopniały w oczku ostatnie resztki lodu.
Z rybkami dalej nie wesoło jak na razie żyją 4 orfy, karaś, koi. Karaś, koi cały czas siedzą na płyciźnie i są strasznie osowiałe
U papużek wiosna na całego
Ciesze sie, że w końcu mają jajka ale trochę sie obawiam gdyż mogło dojść do kazieroctwa
Pomógł: 14 razy Dołączył: 29 Cze 2007 Posty: 538 Skąd: Kraków i Okolice
Wysłany: 2012-04-14, 21:22
Ze skrzeku raczej coś będzie U mnie z uwagi na niskie temperatury "inkubacja" skrzeku trwała o tydzień dłużej niż w ubiegłym roku. Od wczoraj kijanki atakują glony
Teraz gody mają ropuchy, ale pojawia się też nowy skrzek żab trawnych.
Wysłany: 2013-02-12, 13:06
Kurcze trochę zaniedbałem temat mojego oczka ale postaram się to nadrobić w ty roku U mnie zima na całego jak to bywa w górach . Od kilku dni panują mrozy do -15 stopni, w oczku praktycznie nie ma lodu. Na dzień dzisiejszy wszystkie rybki żyją i śmigają po całym oczku. Wczoraj widziałem żabkę na płyciźnie, widoczność do dna
Wysłany: 2013-02-12, 19:34
Czy widzicie dodane zdjęcie? u mnie czarny kwadrat Już wyjaśniam. Przeniosłem konstrukcje tunelu foliowego nad oczko i przykryłem folią. Folię na łączeniu zszyłem nicią, zszycie pękło i trochę się śniegu nasypało do środka.
Piotrek.P. [Usunięty]
Wysłany: 2013-02-12, 19:56
Widać fotkę , tylko trzeba w czarny kwadracik nacisnąć. Pięknie nitki zarosły kamienie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum