Pomogła: 6 razy Dołączyła: 15 Maj 2007 Posty: 221 Skąd: łódzkie/wlkp
Wysłany: 2012-06-25, 21:25
Odkurzam mój "kącik" . Po urlopie wszystkie rybki super ,prawie 3 tyg.bez jedzonka i dały radę .Lilie cieszą oczy -mam nadzieję ,że do konca sezonu pół oczka zarosną ?
_________________ .....codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy.
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2012-06-26, 19:21
Oj tak, te lilie to mi spać nie dają. Bardzo fajnie zarosło . U mnie nie dość, ze ogólnie chłodniej jak to na Pomorzu , to jeszcze moje oczko więcej cienia niż słońca ma
Mogę tylko Wasze podziwiać
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Wysłany: 2012-07-10, 21:53
Aznar33 napisał/a:
ale trawie przydało by się trochę pomóc.
Wiem ,wiem.... .
Nie daję rady .
Do okoła pola i zachwaszczone łąki -wszystkie świństwa się rozsiewają (zwłaszcza szczaw). Używałam nawozu z odchwaszczaczem i samych odchwaszczaczy ,jednak przy 5 tyś.metrów jest to strasznie kosztowne i mało efektowne. Ponadto ,nie jestem tam na co dzień a nawadniania jeszcze nie założyłam .W związku z czym odpuściłam ,bo to walka z wiatrakami .Po trawie gazonowej nie ma śladu ,a była naprawdę ładna.
W moim miejskim ogrodzie (mniejszym) utrzymanie trawnika jest dużo łatwiejsze i tu nie mam takich problemów.
Ale ....w końcu nie trawa jest najważniejsza .
No i grzyby rosną ,czego na gazonach nie zobaczycie -dowód w temacie "grzybobranie"
_________________ .....codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy.
Wysłany: 2012-07-11, 09:58
Aznar33 napisał/a:
Rozumiem... przepraszam, że ja tak obcesowo...
No coś Ty ???? Ja nie z obrażalskich
Nie raz patrzyłam na tą trawę i krew mnie zalewała.
Dziś wpadłam na pomysł ,żeby kupić coś na chwasty w sklepie dla rolników (chyba takie są?).
Dziś wpadłam na pomysł ,żeby kupić coś na chwasty w sklepie dla rolników (chyba takie są?).
Nie wiem.... nie jestem rolnikiem, ale przyznam, ze nigdy takiego sklepu nie widziałem.
Odchwaszczanie byłoby jednak ostatnią rzeczą, za którą bym się brał chcąc pomóc temu trawnikowi. Raczej bym poszedł za poprzednimi radami, jeśli chcesz coś robić.
Możesz też kupić nawóz do trawy ze środkiem usuwającym rośliny dwuliścienne.
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum