Wysłany: 2012-05-15, 21:28
Kamienie widoczne na zdjęciach są na zaprawę ale tylko te bliżej kaskady gdzie jest bardziej stromo. Sądzę, że jakoś sobie dam radę z czyszczeniem oczka. Głębokości w strefie przybrzeżnej staram się regulować żwirem, którego kupiłem troszkę za dużo. Na zdjęciach tego nie widać ale teren jest ze spadkiem w związku z czym aby wypoziomować oczko musiałem z jednej strony podnosić brzeg. Pozdrawiam.
Wysłany: 2012-05-23, 20:55
Mam pytanie, choć wiem , że taki temat był poruszony. Czy w takie temperatury jak teraz gdy paruje lub ubywa około 1 cm wody na dobę to naturalne, czy jest gdzieś przeciek?
arti3, nie masz się co martwić takimi ubytkami to raczej norma. Wszystko zależy od tego jak długo oczko ogrzewane jest przez słońce. U mnie jest nasłonecznione przez cały dzień i też odnotowuję takie ubytki. A czasem nawet nieco większe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum