Pomogła: 2 razy Dołączyła: 23 Mar 2012 Posty: 73 Skąd: Kiekrz
Wysłany: 2012-05-17, 19:48
Dzięki Gosik:)
Mam problem. Piszę na razie w swoim wątku, żeby nie siać fermentu, ale...
Zamówiłam pompę Jebao 4600 na alledrogo. Czytałam o pompie sporo, że fajna, że trzyma parametry, że energooszczędna itp. Szukałam oczywiście po cenie - ta był ciut tańsza niż gdzie indziej, ale tylko ciut. Przysłano mi natomiat taki oto wyrób (jako Jebao oczywiście)
Wysłany: 2012-05-17, 21:18
Violetta, czy pierwsza pompa była oryginalną Jebao , czy też była (tak jak moja) z innymi oznaczeniami, bez białego napisu na klapie i nazwy na naklejce (albo z inną nazwą)?
Wysłany: 2012-05-18, 22:31
ontario_ab napisał/a:
Jeśli to nie to co widziałaś na fotkach aukcji to interweniuj u sprzedawcy, a jak nie da rady to w alledrogo.
Interweniowałam. Powiedział, że to Jebao, ale po szyldem innej firmy, bo jako importer mogą tak zrobić To trochę tak, jakbym sprowadzała Mercedesa pod szyldem Skody na przykład. I utrzymywała, ze to nadal mercedes...
Mogę zwrócić pompę i dostaną zwrot kasy.
Pompy są pewnie od tego samego producenta w China a wiele firm ze względów marketingowych sprzedaje i lansuje je pod nazwą swojej firmy.
Ondrasza napisał/a:
to trochę tak, jakbym sprowadzała Mercedesa pod szyldem Skody na przykład. I utrzymywała, ze to nadal mercedes...
To nie jest tak bo ciężko porównać jebao do mercedesa w klasie pomp Trzymając się tego porównania to raczej odwrotnie sprowadzając chińskie auto a zostaje sprzedawane jako FSO .
_________________ Pozdrawiam Jarek
Moderator to też człowiek,więc nie utrudniaj mu życia OCZKO WODNE JARKA G OGRÓD JARKA
Z wyglądu przypomina moją pompę poza brakiem napisów firmowych. U Ciebie na pudełku jest napis "Hap Pet Pump". Brzmi trochę mało poważnie. Ja bym zwrócił.
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum