Wysłany: 2012-05-12, 07:52
ILUSION
Oświetlenie włącza się automatycznie od 20 do 22 nie chodzi całą noc
Nie męczył bym rybek w nocy
A rybeczka kupiona przy okazji wiem że u nas też jest ich dużo choć tu na południu Opolszczyzny ciężko gdzieś ryby do oczka kupić fajne.
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2012-05-14, 10:44
Ma takie po 14-15 cm i one jednak są chyba droższe, a te malutkie to po 3 zł. Byłam i się spytałam, bo wprowadzają etykietką w błąd. Napis-Jesiotr 3zł i pływają faktycznie jesiotry spore, a jak się okazuje, po 3 zł to maleństwa-wprowadziłam Was w błąd, ale nie z mojej winy
Wysłany: 2012-06-06, 21:53
Pracę przy oczku tak samo jak u was codziennie
Przerabiania dorabianie itd leci Fajnie że udaje mi się utrzymać czystą wodę.
Musiałem dać siatki na koszyki od lili wodnych gdyż rybom bardzo smakowały i nic z nich nie będzie bez osłony.
Do oczka cały czas kobita dodaje nowe rośliny więc i życie w oczku zaczyna się rozkręcać.
Kilka fotek sorki za jakość ale z telefonu i wieczorem kilka.
Wysłany: 2012-06-07, 13:00
Lubię kolory taką miałem zajawke najważniejsze to że efekt w nocy wbija w trawę hehe
Trzeba zobaczyć w nocy bo puki co to mam wycieczki wieczorem aby zobaczyć.
Nie powiem że ładnie ryby widać w wodzie i z kaskady jak leci.
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2012-06-08, 20:13
dlaryus napisał/a:
Gosik napisał/a:
U nas jesiotry po 3 zł i to takie 14-15 cm, ale nie zdecyduję się na jesiotra, za dużo z nim zachodu.
Gosia dlaczego za dużo z nimi zachodu??
Jesiotr potrzebuje innej karmy, najlepiej zatapialnej. Zanim dobrałby się u mnie do jedzenia, to karasie i orfy zostawiłyby mu puste talerze, czyli oprócz dodatkowej karmy dodatkowy problem aby nie był głodny. Poza tym potrzebuje bardzo dobrego napowietrzania, u mnie tylko 2 małe kaskadki.
Wysłany: 2012-06-20, 13:52
tak wyglądają lilie zakupione u art1234
Burgundy Princess
Albida
Dodałem dziś do oczka nową POMPA POWIETRZA 2100 l/h + MEGA-ZESTAW !!! ACO-208
Upały się zrobiły i trzeba troszkę mocniej napowietrzyć wodę !!
A Pracę przy oczku cały czas trwają z dziewczyną każdego dnia coś robimy.
Puki co dalej nie mogę sobie poradzić z glonami nitkowatymi
Wysłany: 2012-06-20, 14:57
tj pisalem juz wczesniej, musiałem dać siatki na koszyki lilii wodnych, gdyż rybom bardzo smakowały liscie i paki i nic z nich nie będzie bez osłony.
a co do jesiotrow - mamy 2 ( sa z nami 2 miesiace ), zachodu z nimi nie ma poki co; fakt, potrzebuja innej karmy (zatapialnej) ale ona kosztowala 3 zl za duzy worek a z karmieniem jest tak, ze najpierw dostaja jesc karpie i karasie a dopiero potem, w innej czesci oczka, sypiemy pokarm jesiotrom, jak dotad metoda ta sprawdza sie super
Dodam też że od 10 dni są wyłaczone lampy UV które razem miały 23V
Prawdę mówiąc nie wiem czy te lampy cokolwiek wnosiły mi do oczka ;D
W ten sam dzień wsypałem do oczka Tryggier-3 ale jeśli chodzi o dziś to też nie wiem czy wniósł coś pozytywnego poczekamy zobaczymy.
Co sądzicie włączyć Lampy UV ?? czy może zostawić bez nich oczko ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum