Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2011-07-20, 21:13
Damiano napisał/a:
na żwir!!! ja mam wylęgarnie skrzypu na podwórku te kamienie miały być właśnie po to aby skrzyp się nie przedostał mój ojciec wylał tam 15l rałdapu i każdy mówił że tam nic nie urośnie a tu co skrzyp jak był tak jest a po za tym mi się tak podoba i robi to jako skalniak
kamienie czy nawet głazy to Ci w tym nie pomogą. Roundap to też zły pomysł przy oczku. MAm nadzieje ,ze pod tymi kamieniami masz jakąś włókninę ?
Jeśli nie , to koniecznie odgarnij je i wyłóż pod kamienie. Nie kupuj tej błyszczacej czarnej z zielonymi paskami , bo kamienie się na niej żle układają (kora zresztą też) - wszystko pływa i sie ślizga. NAjlepsza jest taka cienka jakby fizelina , biała albo czarna. TAnie to jest i z rolki w Obi czy Castoramie. Co do szerokości pasa kamieni to ja akurat tak lubię.
Gdzieniegdzie zrób okrągłą dziurę w tej fizelinie i mozesz posadzić coś skalniakowatego - będzie pasowało do kamieni.
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Nie kupuj tej błyszczacej czarnej z zielonymi paskami , bo kamienie się na niej żle układają (kora zresztą też) - wszystko pływa i sie ślizga. NAjlepsza jest taka cienka jakby fizelina , biała albo czarna. TAnie to jest i z rolki w Obi czy Castoramie.
Ewa ta błyszcząca to nie włóknina tylko tkanina ogrodnicza - tzw. mata szkołkarska - do innych zastosowań
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
na żwir!!! ja mam wylęgarnie skrzypu na podwórku te kamienie miały być właśnie po to aby skrzyp się nie przedostał mój ojciec wylał tam 15l rałdapu i każdy mówił że tam nic nie urośnie a tu co skrzyp jak był tak jest a po za tym mi się tak podoba i robi to jako skalniak
Randap nie działa na skrzyp. Do niszczenia skrzypu jest specjalny środek, w tej chwili nie pamietam nazwy, ale poszukaj w necie to znajdziesz. Randap wypala wszystko oprócz skrzypu.
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest
tylu idiotów" Stanisław Lem
mała aktualizacja miałem problemy ze wstawieniem zdjęć więc dam link
wiecie może czemu moja lila będzie miała już chyba 10kwiat a liści ma max 10 potem żółkną i wychodzą nowe ona ma 2 lata może jest za młoda? oto fotki
http://www.fotosik.pl/u/romadoria/album/945378
Randap nie działa na skrzyp. Do niszczenia skrzypu jest specjalny środek, w tej chwili nie pamietam nazwy, ale poszukaj w necie to znajdziesz. Randap wypala wszystko oprócz skrzypu.
Trochę Off topic ale jeśli chodzi o skrzyp to mam wypraktykowane
Rundup wymieszać ze Starane rozcieńczyć wodą i tym spryskać efekt murowany
Stosowałem mieszankę normalnych dawek jak do oprysków.
powiem tak ta chemia zadziała może na miesiąc? ja jestem na etapie wyrywania z korzeniem i tak jest go mniej kiedyś dam fotkę ile mam na polu za płotem a o ile mniej u siebie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum