wyposażenie do oczka wodnego rośliny wodne pokarmy dla ryb preparaty i lekarstwa i dla ryb lampy uv, filtry, pompy

Strona Główna Oczko wodne - forum
Forum miłośników oczek wodnych.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
matyg - moje oczko w planie
Autor Wiadomość
matyg1111 
Uczestnik

Wysłany: 2012-04-25, 21:32   

Narazie zostanę przy obecnym filtrze. Pompę zamienię na 5,5 jednak dopiero po oczyszczeniu wody bo do tej pory codzienne czysczenie z glonów dawało jakikolwiek efekt.
Wodę rozdzieliłem trójnikiem , ale na beczkę bliżej filtra zredukowałem średnicę , ażeby woda płynęła równomiernie na obie beczki.
Aznar33 napisał/a:
Kranik zamocowałbym jeden - idący na zewnątrz od donicy najbardziej oddalonej od domu. Z niego brałbym wodę do podlewania ogrodu, a tą, którą teraz do tego celu używasz, dolewałbym do oczka.

A ten patent kupuję i już zaczynam wdrażać.
Co do ilości zurzytego prądu :???: dam ci dane pompy docelowej + flitr i taryfę chetnie sam się dowiem ile będzie nas to kosztować.
Gosik napisał/a:
No, w tym wszystkim, to chyba najważniejszy jest ten nowiutki mercedes

starałem się rozładować napięcie , a mercedes .....jeden z kilkuset gościa dla którego pracuję.
Pozdro.

Aznar33 
Oczkomaniak

Wysłany: 2012-04-25, 22:20   

matyg1111 napisał/a:

A ten patent kupuję i już zaczynam wdrażać
Pozdro.

Jeśli do tej donicy powyżej kurka włożysz ruszt. Na ten ruszt nałożysz gąbkę. Coś w tym stylu:
http://www.discountleisur...t_Filter_Sponge

...przez tę dziurę w środku wpuścisz wąż tak, żeby woda płynęła w dół, a potem wypływała w górę poprzez gąbkę, to poniżej rusztu będą się gromadzić zanieczyszczenia z oczka. Odchody ryb, obumarłe glony, które zabije lampa UV itp.
Jak otworzysz kranik, to Ci to pięknie spłynie do konewki. Oczko będzie czystsze, a roślinki będą miały ponoć całkiem niezły nawóz.

Oczywiście trzeba odpowiednio dobrać średnice tych gąbek i przydałoby się jeszcze sprawdzić PH tej wody.

Advertisement
..:: Sponsor ::..

Odpowiedz do tematu