Jedynym plusem sadzenia roślin w pojemnikach jest to, że łatwiej jest je ,,okiełznać'' jak zaczną się silnie rozrastać. Ale czego się nie robi żeby oczko wyglądało jak naturalny zbiornik
Mam jeszcze pytanie, jaka głębokość powinna być pomiędzy piaskiem a powierzchnią wody ? Bo u mnie wychodzi, że będzie jakieś 10-15 cm. Czy to nie za mało ?
Mam jeszcze pytanie, jaka głębokość powinna być pomiędzy piaskiem a powierzchnią wody ? Bo u mnie wychodzi, że będzie jakieś 10-15 cm. Czy to nie za mało ?
wystarczy,chociaż trzeba się liczyć że zawsze będzie trochę mniej np.latem kiedy woda paruje,u mnie dodatkowo linia brzegowa trochę siadła,miałem podsypywane brzegi.W większości rośliny wody płytkiej i bagiennej,gdy są już zanurzone,radzą sobie bardzo dobrze.Tak więc się nie martw
Przebudowę zacznę najprawdopodobniej dopiero w wakacje, bo teraz wylęgło się u mnie chyba z milion kijanek żab trawnych i goduje sporo traszek. Dla tego nie chce robić w oczku zamieszania . Jeszcze jedno, czy przęstka będzie mi rosła w piachu lub żwirze ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum