Wysłany: 2012-03-05, 21:54
Zobaczymy co z tego wyjdzie .
Nad oczkiem dalej zima, śniegu ok 60cm, na dworze -13 stopni oby tylko nie powróciły te co były 32 stopnie. Od 3 dni w oku chodzi pompa robiąc jakby gejzer.
Niestety koi którego wyłowiłem z oczka dziś rano był sztywny, szkoda mi go
Decyzja podjeta, na przyszłą zime przeniose tunel foliowy nad oczko może coś to da.
Jutro wrzuce kilka fotek.
Wysłany: 2012-03-07, 17:30
Mój gejzer. Zastanawiam sie czy jest to bezpieczne o tej porze roku???
Ja o zielonej trawie moge sobie na razie pomarzyc
Teraz pytanie troche po za sprawy oczkowe, odkopałem dziś wierzbe hakuro szczepiona na pniu no i nie wytrzymała cieżaru śniegu i pekła w miejscu szczepienia ale sie trzyma. Owinąłem to taśmą mam nadzieje, że sie zrosnie
Wysłany: 2012-03-17, 21:32
ILUSION niestety ale na tym sie nie skończyło
Nie mam pojęcia co się dzieje, przypuszczam ze to przez te mrozy które przyszły tak nagle. Karp nie wygląda żeby był wychudzony przy najmniej na moje oko.
Wysłany: 2012-03-19, 10:07
widzę że masz problem przepatrzyłem twoją galerie
jak na moje oko to chyba za mocny " gejzer " miałeś na wodzie i wystudził zbytnio wodę w oczku,
albo masz za płytkie oczko 120 cm minus osady na dnie i masz około 80-90 cm
a tak w ogóle to piszesz "oczko wodne w górach" i zdziwiony byłeś że u mnie tyle śniegu, a ty gdzie mieszkasz w tych górach
czasem gdzieś moglibyśmy się spotkać i wymienić poglądy lub . Ja do siebie zapraszam
Wysłany: 2012-03-19, 16:58
Osadów praktycznie zero, Zeszłej zimy nie miałem problemów. Miałem też przyduche przez kilka dni nie zaglądałem do oczka i przerębel zamarzł. Byc może jest to wina tego gejzera, chciałem żeby lód szybciej stopniał no ale widocznie musiał zaszkodzić.
Wiesz zdziwiony byłem, że w Nowym Targu jeszcze tyle śniegu
Ja mieszkam w gminie ujsoły, praktycznie wokół domu sam las no i ten śnieg szybko nie zejdzie. Mam rodzinke w Zubrzycy G. wiec do Ciebie mi nie daleko
Wysłany: 2012-03-20, 12:59
wez to jeszcze pod uwagę że tamta zima była inna a teraz mróz ścisną do trzydziestu paru i trzymał ,zamarzło głębiej w tym roku.
Ja mam ponad 30 cm lodu rok na oko jak wkładamy patyk do przerębla . ana pewno jest więcej im dalej od przerębla
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum