wiesz, że ryby potrzebują 1 metra by móc zimować w oczku
cruelangel napisał/a:
pod oczkiem biegną przewody elektryczne
uuu
cruelangel napisał/a:
Z roślinek na razie posiadam hiacynty, osokę, rogatka, pistię, moczarkę i grzybieńczyki oraz rzęsę .
widzę,że trochę gatunków roślinek masz więc jest dobrze
Przy tej wielkości oczka i tych "dwóch rybach na krzyż" które tam pływają to karasi spokojnie mogą zostać na zimę w oczku.
Natomiast co do roślin to odliczając rośliny jedno-sezonowe jest dokładnie odwrotnie jak mówi Bartosz nie masz ich prawie wcale
Ogólnie oczko
_________________ Pozdrawiam Jarek
Moderator to też człowiek,więc nie utrudniaj mu życia OCZKO WODNE JARKA G OGRÓD JARKA
wiesz, że ryby potrzebują 1 metra by móc zimować w oczku
cruelangel napisał/a:
pod oczkiem biegną przewody elektryczne
uuu
cruelangel napisał/a:
Z roślinek na razie posiadam hiacynty, osokę, rogatka, pistię, moczarkę i grzybieńczyki oraz rzęsę .
widzę,że trochę gatunków roślinek masz więc jest dobrze
Przy tej wielkości oczka i tych "dwóch rybach na krzyż" które tam pływają to karasi spokojnie mogą zostać na zimę w oczku.
Natomiast co do roślin to odliczając rośliny jedno-sezonowe jest dokładnie odwrotnie jak mówi Bartosz nie masz ich prawie wcale
Ogólnie oczko
Karasi jeszcze z pięć przybędzie i chyba przełożę je na zimę do cieplejszego miejsca bo się o nie boję...70cm głębokości to nie jest dużo Z roślinami muszę jeszcze "powalczyć" bo łyso mi oko wygląda, teraz to chyba mija się to z celem żeby coś nowego dosadzać, ale na wiosnę z pewnością będziemy dorzucać różne różniaste, chrapkę mam na jakąś lilijkę
Posłuchaj rady ,zostaw te karasie ,ale na zimę załóż na oczko przerębel
styropianowy a jak możesz to podłącz napowietrzacz i na pewno
ci rybki przezimują a jak zrobić lub kupić przerębel ,poszukaj na forum
jest pięknie opisane
poz.Leszek
-------------------
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2011-09-01, 11:35
Witaj Ewa , to jesteśmy już dwie
Oczko bardzo fajne, szkoda że te kable przeszkodziły Wam ekspansję w dół ale skoro masz gdzie zabierać rybki na zimę to jakoś dacie radę . Chyba zrobiliście je profesjonalnie skoro żabki uznały, że można się do Was przeprowadzić. Życzę powodzenia w zabawie oczkowej
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Oczko prezentuje się coraz lepiej
Po zimie ( ryby jednak zimowały w oczku ) z 9 karasków zostały się jeno trzy Nauczka na przyszłość...
Dokupiliśmy dwa nowe i...jesiotra
Oczko tez zmieniło trochę formę, folię zastąpiliśmy siatkobetonem ze względu na psa
Porównanie
W trakcie przebudowy
Tak to +/- teraz wygląda, chociaż od czasu zrobienia zdjęcia przybyło roślin w oczku i dookoła
W dodatku razem z moczarką zakupiliśmy ( zdaje się ) dwa skupiska ikry rybiej (chyba ) więc nie wykluczone że trzódka nam się powiększy Właściwie to już się powiększyła ale przecinki siedzą w osobnej misce żeby ich nic nie zeżarło
O, takie coś było na moczarce ( to akurat się oderwało od łodygi i ruchu nie widać więc zdechło chyba )
Po wykluciu gównarzeria zostawiła takie cuś
Młodzieży jest mnóstwo
Maluch
Btw. może ktoś wie co to właściwie jest? Stawiam na ryby, ale jakie???
P.S. No i bym zapomniała - mamy dodatkowo dwie spore szczeżuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum