NO2 świadczy o tym że masz słaba filtracje biologiczną
NO3 że za mało roślin
ph faktycznie przy-wysokie, warto zbić, najlepiej kwasem solnym lub ortofosforowym
woda niezbyt twarda więc może i torf coś da
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
roślin w wodzie w ogolę nie mam, chyba ze mech który gdzieniegdzie porasta kaskadę . Jakiś czas temu GH wody wynosiło >7d, teraz spadło i zastanawiam się tylko dlaczego, dolewałem trochę wody ze studni po awarii filtra z którego woda się przelała
Co lepiej użyć? kwas czy torf?
Mam zapewne banalne pytanie dla wiekszosci uzytkowników forum Jak ma oczko przygotować pod zimę? Czy mam wyłączyć pompe z lampa UV która filtruje wodę? Jak z rybami? Mam karasie, karpia, amury duze i małe, złote orfy, jedna tołpygę i jesiotra. Z tych wszystkich ryb tylko jesiotra mam dokarmiać przez zimę? Musze sie zaopatrzyć w natleniacz i w grzałkę na zimę?
Piotrek.P. [Usunięty]
Wysłany: 2011-10-19, 00:10
makaron87 napisał/a:
Mam zapewne banalne pytanie dla wiekszosci uzytkowników forum Jak ma oczko przygotować pod zimę? Czy mam wyłączyć pompe z lampa UV która filtruje wodę? Jak z rybami? Mam karasie, karpia, amury duze i małe, złote orfy, jedna tołpygę i jesiotra. Z tych wszystkich ryb tylko jesiotra mam dokarmiać przez zimę? Musze sie zaopatrzyć w natleniacz i w grzałkę na zimę?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum