Ciekawe... , pionowa ściana o głębokości 1,2m. Czy to jest oczko dla dziecka?
Nie widzę, Piotr, powodów dlaczego miałbyś się dziwić. Z logicznego punktu widzenia, gdy dziecka wpadnie do wody nie skręci sobie karku. Bardzo dobre rozwiązanie.
Według mnie,wcale dużo roboty tam nie ma.Jeden dzień i po krzyku.Naprawdę wielu ludzi z tego forum tak zaczynało,a oczka później za pomocą forumowiczów przeobrażały się w niesamowicie piękne skrawki natury.Więc łopata w łapę i do roboty.
Oto nowe , już bardziej przemyślane oczko ... ok. 4tys. litrów .
Znajduje się ono na nowej działce .
Było "wybetonowane" , ale już sie rozlatywało .
Konstrukcja została odrestaurowana , zalana , dojrzewa i czeka na ryby.
Będzie zrobiony ładny skalny ogród oraz posadzimy wiele kwiatów na około oczka.
Do wody przyjdą 2 lilie wodne i wspomniany już oczeret .
teraz coś pływa , dostałem od znajomego . Ale co to ?Postaram się o fotę to podpowiecie
Zamieszkają tam karasie ozdobne i shubunkiny .
Doradźcie co będzie fajnie wyglądać , oczyszczać wodę biologicznie i nie gnić przez zimę - roślina ?
Doradźcie co będzie fajnie wyglądać , oczyszczać wodę biologicznie i nie gnić przez zimę - roślina ?
Niestety praw natury nie zmienisz i jeśli wsadzisz do oczka cokolwiek żywego (rośliny) to gdy minie ich czas wegetacji siłą rzeczy obumrze i zgnije. Od Ciebie zależy ile z tych obumierających roślin zdołasz wyciągnąć z oczka zanim opadną na dno. C'est la vie
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2011-08-24, 18:23
Wygląda bardzo ciekawie, ale tamto oczko ( to dla dziecka), zrobiłabym raz, dwa i też byłoby super.Jeżeli ja-kobita, w niecały miesiąc po powodzi doprowadziłam oczko, do w miarę "używalności", to Ty-dasz radę szybciej, tylko się nie leń, a oczko będzie superowe.
Wygląda bardzo ciekawie, ale tamto oczko ( to dla dziecka), zrobiłabym raz, dwa i też byłoby super.Jeżeli ja-kobita, w niecały miesiąc po powodzi doprowadziłam oczko, do w miarę "używalności", to Ty-dasz radę szybciej, tylko się nie leń, a oczko będzie superowe.
A według mnie każdy ma inne wyczucie piękna i jeżeli właściciel uważa że takie jest OK to jego sprawa. Tylko na miłość boską Pawlosna nie idź ta drogą. Nie bądź opryskliwy w stosunku do forumowiczów, którym twoje oczko się nie podobało i w dobrej wierze chcieli ci doradzić jak można to zmienić. Wystawiajac zdjęcia na widok publiczny każdy z nas niejako godzi sie na poddanie krytyce. Chyba nie chciałbyś by były tylko "ochy" i "achy", ludzie na tym forum mówia po prostu to co myślą, koniec kropka.
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest
tylu idiotów" Stanisław Lem
Bajbas [Usunięty]
Wysłany: 2011-08-25, 08:58
AurorA napisał/a:
Bez z brojenia po zimie zapewne znów się rozleci.
niestety obawiam się też tego, jedyna nadzieja, że poprzednio jak było robione to grunt osiadał, a teraz już nie będzie się ruszał. Samo wylanie bez zazbrojenia to kicha.
Obyśmy się mylili, Bajbas
Paweł,bardzo fajnie ci wyszło,teraz roślinki, i musisz pomyśleć o zaciemnieniu
oczka,bo oczko nie może być całą dobę narażone na promienia słoneczne
pomyśl o jakiej pergoli,która będzie zasłaniała trochę słońca,bo glony
zawładną oczkiem
poz.Leszek
-----------------
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum