[ Dodano: 2011-08-11, 15:59 ]
Przepraszam, że post pod postem, ale zapomniałem o zdjęciu całości z mchami. Nie zauważyłem, że zdjęcie całości na początku jest bez mchów.
Ostatnio myślałem o zmianie w akwarium z roślin na coś z korzeniami. Bardzo podoba mi się też strefa podwodnych korzeni w biotopie Ameryki Południowej czyli tam gdzie np. żyją ryby z rodzaju pterophyllum altum pospolicie zwane skalarami. Pomyślałem, że skoro oczko i tak za rok będzie musiało być robione od nowa (bo mam problemy ze szczelnością foli) to mówię zrobię, zobaczę jak to będzie wyglądać. A za rok i tak nowa aranżacja.
super to wygląda. Dawno nie byłem w Twojej galerii a tu widzę wielkie postępy mech wygląda rewelacyjnie. Mam nadzieję że się utrzyma bo u mnie nie zdał egzaminu. Widzę, że twoje oczko ma nowych lokatorów. Ja wpusciłem 10 sztuk gupików a teraz mam już ich 36.
No właśnie o ten mech się trochę obawiam. Bardzo możliwe, że na następny rok i tak będę zmieniał folię bo tak jak pisałem wyżej mam pewne problemy ze szczelnością. Wielkość będzie taka sama i myślę, że coś z motywem korzennym jak na załączonych wyżej fotografiach
PS. A te gupiki były praktycznie od początku (Patrz poprzednie posty)
Kurcze widzę że masz ten sam problem co ja ( czyt. Nieszczelnośc ). W moim przypadku także mech ciągnął dużo wody że strumienia. Jeszcze raz wiekie . Piękne oczko.
Ps. Fajna żaba.
Jak ma stale mokro można go trzymać latami, ale nie każdy gatunek. Ja jeden mech testuje od paru lat i może go nawet do oferty wprowadzę - jedyny warunek to stale mokre podłoże
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum