Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2011-07-20, 21:26
Teraz dopiero uważnie przestudiowałam Twoja galerię.
Rzuty z krzesła barowego najlepsze i bardzo ładnie prezentują Twoje oczka . Roslin masz mnóstwo
Rozumiem ,że ten mostek jest pomiędzy oczkami i jest złudzenie ,ze to jeden akwen ?
W sumie dobry pomysł że dwa oczka. Podobno oczko bez ryb to dobre warunki dla rozwoju płazów.
Czy już coś tam zaobserwowałeś u siebie?
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Teraz dopiero uważnie przestudiowałam Twoja galerię.
Rzuty z krzesła barowego najlepsze i bardzo ładnie prezentują Twoje oczka . Roslin masz mnóstwo
Rozumiem ,że ten mostek jest pomiędzy oczkami i jest złudzenie ,ze to jeden akwen ?
W sumie dobry pomysł że dwa oczka. Podobno oczko bez ryb to dobre warunki dla rozwoju płazów.
Czy już coś tam zaobserwowałeś u siebie?
Hej. Tan naprawde to byl jeden "akwen" (w ksztalcie osemki)ale osoba ktora go robila nie pomyslala i okazalo sie, ze po jednej stronie woda sie wylewala na trawnik a po drugiej stronie od lustra wody do poziomu guntu bylo ponad 20 cm. Nie podobalo mi sie to a poza tym beton przeciekal (oczko bylo betonowe), wiec kupilem folie PCV podzielilem je na dwie czesci tak aby w jednym i drugim poziom wody byl prawie rowny z poziomem gruntu. tak zrobily sie 2 oczka niezalezne. Mostek jest umieszczony w przewezeniu tej osemki. Po 4 latach udalo mi sie (tak mysle) uzyskac efekt w miare naturalnego zbiornika, czyli nie widac odcinajacej sie linii brzegowej.
Jesli chodzi o plazy to jak na razie zadnego nie widzialem, jest oczywiscie kupa slimakow ale one zawsze sa W "duzym" oczku od niedzieli plywaja karasie i koi, swoja droga mam nadzieje ze sie oswoja troche, bo narazie podziwiac ich sie za bardzo nie daje. Na szczescie woda sie w koncu w nim wyklarowala i widac je chociaz przy dnie
[ Dodano: 2011-07-21, 10:15 ]
Adalbert napisał/a:
ewa535 napisał/a:
Podobno oczko bez ryb to dobre warunki dla rozwoju płazów.
I komarów
W tym roku nie maproblemow z komarami za to jest w cholere much. Szkoda, ze ich nie jedza A moze wlasnie dlatego nie podplywaja po jedzenie bo tyle larw jest w wodzie, ze maja co jesc.
Pomogła: 85 razy Dołączyła: 04 Lip 2009 Posty: 2044 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-22, 04:33
Płytkie zbiorniki, kubła z wodą, stojące kałuże. Takie miejsca, gdzie woda nagrzewa się bardzo szybko, to są idealne miejsca do rozwoju komarów. W oczku bez ryb i tak zjawią się inne drapieżniki, które larwy wyjedzą.
Pomogła: 85 razy Dołączyła: 04 Lip 2009 Posty: 2044 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-22, 19:48
MACKK napisał/a:
Vanka napisał/a:
MACKK napisał/a:
Gosik napisał/a:
MACKK, a co zrobisz z Kojakami na zimę?
Jakos bede je musial wylowic i do akwa na zime:)
Zdrowia życzę jak podrosną do konkretnych rozmiarów
Chcesz mnie ustrzec przed czyms?
Nie wiem jakie rozmiary mają Twoje Koi teraz, być może to małe rybki, ale one rosną i to dość szybko. Chcąc odławiać je na zimę musisz zapewnić im odpowiednie warunki, czyli akwarium konkretnych rozmiarów, a nie baniaczek na pyszczaki (to taki żart) odpowiedni filtr i napowietrzanie. Od początku byłeś na Kojaki napalony i wybić z głowy Ci tego nie możemy,więc przed Tobą wyzwanie, aby tym rybom stworzyć warunki zimowania - w oczku Ci padną - gwarantuje
Zdrowia życzę jak podrosną do konkretnych rozmiarów
Chcesz mnie ustrzec przed czyms?
Nie wiem jakie rozmiary mają Twoje Koi teraz, być może to małe rybki, ale one rosną i to dość szybko. Chcąc odławiać je na zimę musisz zapewnić im odpowiednie warunki, czyli akwarium konkretnych rozmiarów, a nie baniaczek na pyszczaki (to taki żart) odpowiedni filtr i napowietrzanie. Od początku byłeś na Kojaki napalony i wybić z głowy Ci tego nie możemy,więc przed Tobą wyzwanie, aby tym rybom stworzyć warunki zimowania - w oczku Ci padną - gwarantuje
Mam 5 koi ok. 15cm dlugosci, osprzet z mojego starego 400l. akwa i 450l. pojemnik na nie. Mysle, ze bedzie ok. A jak bedzie cos nie tak to je wydam - niestety
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum