Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2009-08-31, 12:38
darek653 napisał/a:
piotr urbanski, Przecież można chyba sie przejęzyczyć Ż A B I Ś C I E G-----chodzi o tą nazwę..............
nie jestem znawcą ale czy to nie brzmi prawidłowo -żabiściek- od ścieku z żabami ?- własnie takie brudne rowy melioracyjne wybiera ta roślinka na moim terenie - brudna rdzawa woda , puszki po piwie , i inne "ludzkie" obrzydlistwa.
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
piotr urbanski, Jestem na forum od niedawna i cały czas uczę sie nowych nazw roślin.
Dziękuję za zwrócenie mi uwagi bo nie wiem czemu utkwiła mi w głowie nazwa żabiścieG.
Nie uznałem Twojej wypowiedzi za "chamskie naśmiewanie się".
Pozdrawiam
Darek
[ Dodano: 2009-08-31, 14:36 ] ewa535, A może w takiej wodzie,z resztkami browarku jest jej najlepiej.
A na poważnie to dobrze skojarzyłaś tą nazwę,jakby roslina lubiła brudne wody-ścieki
Witam wszystkich po długiej przerwie.
Chciałem pokazać Wam pare fotek swojego oczka, które ma już (albo dopiero) dwa lata.
Na jednej z fotek, na kaczorku siedzi sobie żabka, nie uwierzycie ale jest to jej ulubione
miejsce do wygrzewania się na słońcu.
Na innej fotce przedstawiam studnię, którą sam zrobiłem, brakuje jeszcze korby, którą
dziś zamocowałem, ale zdjęć dziś nie robiłem
A oto mój "zielony azyl".......... :
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2011-06-28, 20:43
No i ślicznie będzie wyglądała ta studnia można w takiej beczkę schować Co do żabki, to na moją kaczkę też raz siadła żabka, ale więcej nie widziałam, a szkoda, bo Twoje zdjęcie jest super
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2011-06-29, 10:19
Ale ,masz osoki !!!! pogratulować !
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Osoki już wyrywałem trzy razy, rosną jak szalone i ten nieznośny rogatek zagłusza
inne rośliny, już nie mam do niego siły,
a tak w ogóle to postawiłem niedawno na działce altanę i jest trochę pracy przy
wykończeniu a Oczkowodne zeszło na drugi plan.
Ale się poprawię..........
Altana jeszcze nie skończona w środku, Chciałem ją trochę ocieplić watą mineralną i położyć
boazerię.Słowo "ocieplić" jest trochę zwodnicze bo latem właśnie w "ocieplonej" altanie
jest fajny chłodek. Narzędziówkę już mam w środku skończoną to czuć różnicę temperatur
jak się wejdzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum