Cóz jeśli chodzi o folię to zacząłem już maskowanie z przodu zbiornika, kamieniami przytarganymi z pola ( zbieram podczas spacerów z psem, i po mału znosze do ogrodu ). Nie jest idealnie, ale jak dla mnie całkiem nieżle, jednak robota jest żmudna i na dodatek, ptaki które z całej okolicy przylatują do kaskado-strumyka bez przerwy zrzucają świerzo klejone kamienie
Postanowiłem wrzucić jeszcze kilka fotek mieszkańców oczka.
Na zdjecia zalapały się wszystkie moje trzy karpiki ( to chyba najbardziej fotogeniczne ryby ) i niektóre karasie i ważka ( nieznanego mi gatunku...). Jakość nie powala, no ale cóż aparat nie pozwala na więcej
Przy okazji chciałbym was zapytać o odmianę mojej lilii. Dostalem ją tydzień temu od znajomego mojego taty u którego byliśmy na rybach. Ma on trzy stawy ze wspaniałą roślinnością. Poprosiłem go o sadzonkę różowej lilii, której ma kilkanaście okazów i dał mi "sadzonkę", którą można podziwiać na zdjęciach, mniejszej w stawie nie było Dopstałem też równie okazałe " sadzonki" wszystkich roslin jakie tam rosły min: pałke wąskolistną, oczert, jeżogłówkę, rdestnice kędzierzawą i pływającą, potocznik waskolistny. Niestety odmiana lilii pozostaje tajemnicą gdyż wszystkie egzemplarz pochodziły od jednego kłącza, kipionego bez nazwy odmiany kilka lat temu. To silna odmiana, zimuje i rośnie różnie dobrze na płyciżnie co na 1,5 m. Liście sa duże jednolicie zielone, młode bordowe, największe mają średnicę 25 cm. kwiaty jasno rózowe z żoltym środkiem, zewnętrzne płatki ciemniejsze, największe w pełnym rozkwicie wielkości pomarańczy, z czasem całe kwiaty nieco blakną, ostatniego dnia sa prawie białe. Pewnie ta odmiana jest za silna do mojego oka, ale najwyżej będę wycinal liście , póki co odchorowuje przesadzanie i nie rośnie tylko kwitnie... Mimo wszystyko myślę, że u mnie nie bedzie tak okazała jak w stawie o naturalnym podłożu.
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2011-07-25, 18:53
mat33masz ślicznie zagospodarowany teren wokół oczka, a sam skalniak-luz, blues i malina -fantastycznie to wygląda. O tym, o czym Ewa nie mówi-też nie wspomnę, bo ogólnie wygląda ślicznie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum