Witaj
poprostu zmieniłem wode nowa jest czysta i bez glonów i rybki lepiej widać. Na dnie było 30 cm mułu. a wszystkie donice karpie wywróciły. Zrobiłem inwentaryzacją rybek zostawiłem sobie troche reszte sprzedałem. Woda po tygodniu znów zakwitła ale teraz jest klarowna na 1,3 m bo jest wniej coraz więcej roslin. W rzeczce pojawiły sie rureczniki.
Fotek mam mało bo robota mnie goniła i nie było czasu na zdjęcia. Bałem się o karpiki żeby się nie udusiły (a odłowiłem ich około 150 szt) do tego małe linki czała miednica. Musiałem pracować szybko .
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Maj 2010 Posty: 169 Skąd: zachodniopomorskie
Wysłany: 2011-06-10, 17:29
Mariusz007 napisał/a:
Fotek mam mało bo robota mnie goniła i nie było czasu na zdjęcia. Bałem się o karpiki żeby się nie udusiły (a odłowiłem ich około 150 szt) do tego małe linki czała miednica. Musiałem pracować szybko .
Nie wątpię że miałeś mnóstwo roboty. Spektakularnie wygląda restart oczka/stawu tej wielkości. To tylko na plus że miałeś aż tyle młodzieży, teraz po selekcji i oczyszczeniu się wody wszystko zacznie dopiero robić ogromne wrażenie.
Pozdrawiam
_________________ Szpadle w dłoń!! Róbcie oczka wodne - naprawdę warto.
Witam musze coś napisać bo oczko jest piękne chciałbym takie mieć !! mam troche mniejsze od kilku lat w tym roku bez glonu ( wreszcie równowaga ) nawet w upały , wydaje mi sie że masz troche mało roślin . pozdrawiam i jest SUPER
a i moje oczko jak sie mi uda wkleić
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum