dzięki za miłe słowa
niestety chyba mieszkam w jakimś takim mikroklimacie, w którym rośliny wolniej rosną. jak patrze na wasze galerie to aż mnie skręca z zazdrości, że u was tak wszystko pięknie rośnie. u mnie poza rabarbarem (który aż przesadza) reszta jest chyba z miesiąc do tyłu ze wzrostem
No teraz to woda całkiem całkiem ,ale stary rośliny zapodawywaj. Jakieś kępki trzcinek,pałek od południa,więcej irysa, oczereta zapekluj do kakiejś kasterki. Poczytaj poradnik,albo książke Huberta- tam są naprawda super informacje ze zdjęciami. Jakieś błotniaki posadz przy brzegu (wiązówka błotna itp.) Zauważ że inni mają posadzone w dużych grupach i przez to powstaje fajny efekt gęstego sitowia. Twoje oczko robi się coraz ładniejsze,lecz dalej jest pusto.Tyle roślin to ja mam u siebie w mniejszym oczku 2,5 x 2,5m , albo i więcej. Jak nie masz pomysłu to zasugeruj się zdjęciami innych maniaków,bo twój dołek jest fajny i ma potencjał. Powodzenia życze
Ja bym filtracji nie podejrzewał. Jak miałeś zieloną wodę też ci słabo rosły. Może podłoże masz za słabe. Ja miałem pałki w wiadrach budowl.20l i podłoże 3:1 piach-glina to rozrastały się szybko, ale były cienkie, niskie i nie kwitły. Jak zrobiłem prawie 1:1 i domieszałem troszke ziemi to wystrzeliły i od razu zakwitły.
hehe nigdy nie patrzyłem na nie w ten sposób, ale fakt coś w tym jest.
mam w planach kupić jakiegoś japońca do tego stadka, myśle że da rade.
niestety nad morzem cięzko kupić coś fajnego . im dalej na południe tym wieksze możliwości i lepszy wybór.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum